Βουλευτής: Εγκρίθηκαν 270.000 Ε για επισκευή του Α/Τ Ελλομένου

Βουλευτής: Εγκρίθηκαν 270.000 Ε για επισκευή του Α/Τ Ελλομένου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 2 Δεκεμβρίου 2022

 

Θανάσης Καββαδάς: «270.000 ευρώ εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την επισκευή του Αστυνομικού Τμήματος Ελλομένου – Σύντομα ο διαγωνισμός» – Συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου

Βουλευτής: Εγκρίθηκαν 270.000 Ε για επισκευή του Α/Τ Ελλομένου

Συναντήσεις στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τον Υπουργό, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, και τον Υφυπουργό, κ. Λευτέρη Οικονόμου, είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να συζητηθούν θέματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης στο Νομό.

Ο Βουλευτής ευχαρίστησε τους Υπουργούς για την άριστη συνεργασία και την βοήθειά τους στην αναβάθμιση του συνόλου των κτιριακών εγκαταστάσεων της Αστυνομίας Λευκάδας. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν:

  1. Η εκπόνηση της μελέτης που ολοκληρώθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Αρχηγείου, καθώς και η χρηματοδότηση του έργου επισκευής και συντήρησης του κτιρίου του Αστυνομικού Τμήματος Ελλομένου», συνολικού προϋπολογισμού 270.000 ευρώ. Σύντομα αναμένεται να προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός.
  2. Η υλοποίηση των εργασιών επισκευής στο Αστυνομικό Τμήμα Απολλωνίων στη Βασιλική, με χρηματοδότηση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, αξίας 35.000 ευρώ, οι οποίες προχωρούν κανονικά και σύντομα θα ολοκληρωθούν ενώ, αν απαιτηθεί, θα δοθεί και επιπλέον χρηματοδότηση.
  3. Η πορεία του διαγωνισμού για την κατασκευή του Αστυνομικού Μεγάρου Λευκάδας, προϋπολογισμού 5.200.000 ευρώ, όπου ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 6 υποψήφιοι, καθώς και τα επόμενα βήματα μέχρι την ανάδειξη αναδόχου.
  4. Η ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας με προσωπικό. Ο Βουλευτής ευχαρίστησε για τους 11 επιπλέον Αστυνομικούς που τοποθετήθηκαν στην ΑΔ Λευκάδας το περασμένο καλοκαίρι και ζήτησε να υπάρξει ανάλογη μέριμνα και για τον επόμενο χρόνο.
  5. Επίδομα στους αστυνομικούς για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, κάτι που ο Βουλευτής έχει ζητήσει επανειλημμένα.

Σχετικά με τις συναντήσεις του ο Βουλευτής δήλωσε:

«Τον Φεβρουάριο του 2022 είχα επισκεφθεί τα Αστυνομικά Τμήματα Ελλομένου στο Βλυχό και Απολλωνίων στη Βασιλική, όπου διαπίστωσα τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα, τα οποία και μετέφερα τον ίδιο μήνα τόσο στην ηγεσία του Υπουργείου, όσο και στον τότε Αρχηγό της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, ζητώντας τη βοήθεια του Υπουργείου για να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες στα δύο κτίρια.

Έλαβα τη διαβεβαίωση του Υπουργείου ότι θα δρομολογούσε άμεσα τα έργα – και από εκείνη την ημέρα η διαβεβαίωση αυτή γίνεται σταδιακά πράξη: ήρθε άμεσα τεχνικό κλιμάκιο,  το ΑΤ Απολλωνίων επισκευάζεται και ολοκληρώνεται, ενώ στο διώροφο κτίριο του ΑΤ Ελλομένου, όπου οι ανάγκες ήταν μεγαλύτερες, ολοκληρώθηκε η μελέτη, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση και δρομολογείται ο διαγωνισμός για την υλοποίηση.

Τέλος, απηύθυνα πρόσκληση στον Υπουργό, κ. Θεοδωρικάκο να επισκεφθεί τη Λευκάδα, την οποία απεδέχθη και θα προγραμματίσει για τον Ιανουάριο.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει πράξη ό,τι υπόσχεται, η ενίσχυση του έργου της ΕΛΑΣ σε όλα τα επίπεδα είναι σταθερή προτεραιότητα. Η εικόνα, οι συνθήκες εργασίας των Αστυνομικών και εξυπηρέτησης των πολιτών στα Αστυνομικά Τμήματα αλλάζουν. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε, υλοποιούμε τα έργα που έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία, βελτιώνουμε την καθημερινότητα για τον πολίτη.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *