Θ. Καββαδάς: Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης της Μαρίνας Αθερινού Μεγανησίου

Θ. Καββαδάς: Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης της Μαρίνας Αθερινού Μεγανησίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 1 Δεκεμβρίου 2022

 

Θανάσης Καββαδάς: «Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης της Μαρίνας Αθερινού Μεγανησίου από τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια – Ζήτησα χρηματοδότηση ύψους 5.500.000 ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης»

 

Υπεγράφη σήμερα από τον Υπουργό Τουρισμού, κ.Βασίλη Κικίλια, και το Δήμαρχο Μεγανησίου, κ. Παύλο Δάγλα, η σύμβαση παραχώρησης της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης στον Αθερινό για τη δημιουργία μαρίνας, σε υλοποίηση της υπουργικής απόφασης που υπεγράφη τον Ιούλιο του 2022. Στην υπογραφή της σύμβασης παρών ήταν και ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς.

Οι αναγκαίες μελέτες για τα κτίρια και τα λιμενικά έργα έχουν υποβληθεί για έκδοση οριστικής άδειας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, και πλέον ξεκινά η διαδικασία εξεύρεσης χρηματοδότησης συνολικού ύψους 5.500.000 ευρώ για την κατασκευή των 94 θέσεων ελλιμενισμού

Ο Βουλευτής επίσης προσκάλεσε τον Υπουργό να επισκεφθεί τη Λευκάδα, κάτι που ο κ. Κικίλιας αποδέχθηκε και θα προγραμματίσει με το νέο χρόνο.

Θ. Καββαδάς: Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης της Μαρίνας Αθερινού Μεγανησίου

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής ανέφερε:

«Ολοκληρώνεται σήμερα μία προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2015 για την υλοποίηση ενός έργου πνοής για το Μεγανήσι, της Μαρίνας Αθερινού. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Βασίλη Κικίλια, για την πολιτική βούληση που επέδειξε από την αρχή για την υλοποίηση αυτού του έργου, καθώς και να συγχαρώ τον Δήμαρχο Μεγανησίου, κ. Παύλο Δάγλα, για το σύνολο της προετοιμασίας του έργου όλα αυτά τα χρόνια.

Πλέον, η μαρίνα Αθερινού είναι ώριμη για χρηματοδότηση και υλοποίηση. Ζήτησα από τον κ. Κικίλια να διερευνήσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, κάτι που ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα επιδιώξει, στο πλαίσιο των προτάσεων που υποβάλει το Υπουργείο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συνεχίζουμε, οραματιζόμαστε και υλοποιούμε τα έργα του αύριο, αναβαθμίζουμε το τουριστικό προϊόν των νησιών μας, δίνοντας βαρύτητα στο θαλάσσιο τουρισμό, δημιουργούμε τις αναπτυξιακές προοπτικές για το μέλλον του τόπου μας.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *