Ψήφισμα συμπαράστασης του Δ. Σ. στους δημότες που δέχτηκαν αγωγές

Ψήφισμα συμπαράστασης του Δ. Σ. στους δημότες που δέχτηκαν αγωγές

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου συμπαράστασης στους ενεργούς πολίτες που δέχτηκαν αγωγές από την εταιρεία ΜΟΤΙΟΝ και καταδίκης οποιασδήποτε προσπάθειας φίμωσης και εκφοβισμού τους.

***

ΨΗΦΙΣΜΑ 

1. Η τοπική Αυτοδιοίκηση είναι υποχρεωμένη στο πλαίσιο των καθηκόντων της να αφουγκράζεται τους ενεργούς πολίτες, ιδιαίτερα όταν υπερασπίζεται δημόσια αγαθά και συνταγματικά δικαιώματα.

2. Οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσης δημοτών που εκφράζονται στο ανώτατο συλλογικό όργανο του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι καταδικαστέα, ως απαράδεκτη και αντιδημοκρατική.

3. Θεωρούμε ότι οι αστικές αγωγές, αποσκοπούν στον εκφοβισμό των πολιτών και στον περιορισμό του συνταγματικού δικαιώματος στην ελευθερία του λόγου.

4. Συμπαραστεκόμαστε με κάθε τρόπο στις δύο δημότισσές μας που είτε συμμετείχαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Αυγούστου 2022 είτε τοποθετήθηκαν με άλλο τρόπο δημόσια για το θέμα και αποδοκιμάζουμε κάθε προσπάθεια καταπάτησης των δικαιωμάτων τους στην ελεύθερη έκφραση, μέσω της άσκησης αγωγών.

5. Καλούμε την Εταιρεία να αποσύρει άμεσα τις αγωγές-μηνύσεις κατά των δύο δημοτισσών μας.

6. Αναφορικά με τις κινήσεις της εν λόγω εταιρείας να ζητήσει τον πειθαρχικό έλεγχο του Δημάρχου για τις ενέργειές του και των μελών του Δ.Σ. για την λήψη απόφασης την 30η/8/2022 εκφράζουμε την υποστήριξή μας για την ανεμπόδιστη έκφρασή τους καθώς και τις ενέργειές τους, που στόχο έχουν την προστασία των συμφερόντων του τόπου, που υπηρετούν από τις θέσεις ευθύνης στις οποίες τους ανέδειξε ο Λαός της Λευκάδας.

Για το πρακτικό της συνεδρίασης πατήστε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *