Υπογραφή σύμβασης για αποκατάσταση κρηπιδωμάτων του Αυλαίμωνα

Υπογραφή σύμβασης για αποκατάσταση κρηπιδωμάτων του Αυλαίμωνα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 5/10/2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογραφή σύμβασης για την αποκατάσταση κρηπιδωμάτων

του ιχθυοτροφείου (Αυλαίμωνα).

 

Ο δήμαρχος Λευκάδας, κ. Χαράλαμπος Καλός υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο, κ. Ηλία Περδικάρη, του έργου: «Αποκατάσταση κρηπιδωμάτων ιχθυοτροφείου Αυλαίμωνα», με προϋπολογισμό 212.000,00€, που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της ΣΑΕ 022, για την «Aποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από σεισμούς στις υποδομές του δήμου Λευκάδας», με Κ.Ε. 2016ΕΠ02200000.

Το έργο συμπεριλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης της προστατευτικής λιθοδομής που οριοθετεί την έκταση του ιχθυοτροφείου Αυλαίμωνα, η οποία υπέστη σοβαρές βλάβες από τον σεισμό της 15 Νοεμβρίου 2015, καθώς και την τοποθέτηση προκατασκευασμένων στοιχείων σκυροδέματος για την κατασκευή των θυρίδων έμφραξης της ιχθυογέννησης.

Οι παραπάνω εργασίες αποκατάστασης είναι απαραίτητες για να προστατευτεί το κρηπίδωμα και να είναι δυνατή η σύλληψη του γόνου των ψαριών, έτσι ώστε να είναι παραγωγική η λειτουργία του ιχθυοτροφείου.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος ανέφερε: «Συνεχίζουμε με παρεμβάσεις που συμβάλλουν στην βελτίωση της παραγωγικότητας, ενισχύουν την τοπική οικονομία και αναβαθμίζουν την λειτουργία του ευαίσθητου λιμνοθαλάσσιου οικοσυστήματος της περιοχής μας. Παράλληλα, με την ήδη ενταγμένη πράξη ” Ήπιες, φιλικές προς το περιβάλλον παρεμβάσεις στη λιμνοθάλασσα του Αυλαίμωνα Λευκάδας με στόχο τη βελτίωση της αλιευτικής παραγωγής“, προϋπολογισμού 2.768.000,00€, αναβαθμίζουμε αισθητικά και παραγωγικά την λιμνοθάλασσα, και συμβάλλουμε στην προστασία και αειφορική διαχείριση του αυλαίμωνα».

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *