Ενίσχυση με γιατρούς, νοσηλευτές και μηχανήματα στο Νοσοκομείο

Ενίσχυση με γιατρούς, νοσηλευτές και μηχανήματα στο Νοσοκομείο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 26 Σεπτεμβρίου 2022

 

Θανάσης Καββαδάς: «2 οφθαλμίατροι στο Νοσοκομείο Λευκάδας.

Προκηρύξεις για 3 μόνιμους ιατρούς και 21 μόνιμους νοσηλευτές –

Παρελήφθη το νέο μηχάνημα υπέρηχου καρδιάς”

 

Συνάντηση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας είχε την Παρασκευή ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη και τον Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Ιωάννη Μπάκαβο, προκειμένου να συζητήσουν τρέχοντα θέματα υγείας που απασχολούν το νομό.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η περαιτέρω στελέχωση του Νοσοκομείου με επιπλέον προσωπικό, και συγκεκριμένα με 2 νέους οφθαλμιάτρους (1 μόνιμο και έναν επικουρικό), χάρη στους οποίους θα δρομολογηθούν εκ νέου τόσο οι εγχειρήσεις καταρράκτη με το ειδικό μηχάνημα φακοθρυψίας που απέκτησε πέρυσι το Νοσοκομείο, όσο και άλλες επεμβάσεις και οφθαλμολογικές εξετάσεις.

Επιπλέον, συζητήθηκε η πορεία κάλυψης των θέσεων της προκήρυξης για 3 μόνιμους ιατρούς (αναισθησιολόγο, χειρουργό και καρδιολόγο), καθώς και η πορεία της προκήρυξης του ΑΣΕΠ για 4.000 μόνιμους νοσηλευτές, η οποία προκηρύχθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Οκτωβρίου, μέσω της οποίας αναμένεται να προσληφθούν στο Νοσοκομείο Λευκάδας συνολικά 21 μόνιμοι νοσηλευτές (1 ΠΕ, 18 ΤΕ και 2 ΔΕ).

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην παραλαβή του υπέρηχου καρδιάς, ενός σύγχρονου μηχανήματος αξίας σχεδόν 100.000 ευρώ που θα βοηθήσει τους ιατρούς του Νοσοκομείου στη διάγνωση και πρόληψη καρδιακών παθήσεων.

Ενίσχυση με γιατρούς, νοσηλευτές και μηχανήματα στο Νοσοκομείο

Από την πλευρά του, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ δεσμεύθηκε, μετά από αίτημα του Νοσοκομείου, ότι άμεσα θα στηρίξει την ανάπτυξη της καρδιολογικής κλινικής με την αγορά επιπλέον εξοπλισμού και συγκεκριμένα μιας κεφαλής κόστους 20.000 ευρώ που θα δίνει τη δυνατότητα για πρώτη φορά στους καρδιολόγους του νοσοκομείου μας για τη διενέργεια διοισοφάγειου υπέρηχου καρδιάς, καθώς και εξέτασης stress echo, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας. Επιπλέον, συζητήθηκε η προμήθεια 3 επιπλέον εξειδικευμένων καρδιολογικών μόνιτορ κόστους 10.000 ευρώ έκαστο.

Τέλος, συζητήθηκε εκτενώς η ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας Βασιλικής, η οποία δρομολογείται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Μάλιστα, ο Βουλευτής επεσήμανε ότι από τα 156 κέντρα υγείας σε όλη την Ελλάδα που θα ανακαινιστούν, το Κέντρο Υγείας βρίσκεται ανάμεσα στα πρώτα 10 που θα ενταχθούν, καθώς υπάρχει μελέτη από ιδιώτη η οποία έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Υγείας από το 2020.

Σχετικά με τη συνάντηση ο Βουλευτής δήλωσε:

«Οι προσπάθειες για τη βελτίωση του Νοσοκομείου Λευκάδας συνεχίζονται: περισσότεροι μόνιμοι ιατροί, επιπλέον νοσηλευτές και νέος εξοπλισμός είναι οι τελευταίες προσθήκες που πετύχαμε, με τη συνεργασία πάντα της 6ης ΥΠΕ και του Διοικητή κ. Καρβέλη και του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Μπάκαβου, και βεβαίως με τη βοήθεια του Υπουργείου Υγείας.

Ενίσχυση με γιατρούς, νοσηλευτές και μηχανήματα στο Νοσοκομείο

Πέρυσι εξασφαλίσαμε το μηχάνημα για τεστ κοπώσεως, μέσω του οποίου έχουν ήδη εξεταστεί πάνω από 50 άτομα. Πλέον, με τον καρδιακό υπέρηχο, το νοσοκομείο μας θα είναι πλήρως εξοπλισμένο ώστε να προσφέρει στους πολίτες έγκαιρη διάγνωση αλλά και πρόληψη καρδιακών νοσημάτων. Σε συνδυασμό με τη Μονάδα Εμφραγμάτων που ξεκίνησε ήδη τη λειτουργία της και την προμήθεια επιπλέον εξοπλισμού που σχεδιάζουμε και θα δρομολογήσουμε με την 6η ΥΠΕ, το Νοσοκομείο Λευκάδας σύντομα θα διαθέτει μία πλήρως λειτουργική, σύγχρονη καρδιολογική κλινική.

Όσο για το Κέντρο Υγείας Βασιλικής, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, το ΚΥ Βασιλικής θα είναι ανάμεσα στα πρώτα που θα δρομολογηθούν για χρηματοδότηση και υλοποίηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Βεβαίως, η προσπάθεια δεν σταματά ποτέ. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε περισσότερες προσλήψεις, για την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων οργανικών θέσεων σε όλες τις ειδικότητες που χρειάζεται το νοσοκομείο μας, και να εξασφαλίζουμε νέο, σύγχρονο εξοπλισμό. Γιατί θέλουμε να προσφέρουμε στις συμπολίτες μας ασφάλεια και σιγουριά, με ποιοτικές υπηρεσίες από τις τοπικές δημόσιες δομές που προστατεύουν το υπέρτατο αγαθό της υγείας.»

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *