Ανακοίνωση – Διαμαρτυρία της ΕΑΥΛ

Ανακοίνωση – Διαμαρτυρία της ΕΑΥΛ

   Λευκάδα 25/09/2022

                                                                          Αριθ. Πρωτ.: 317/2022

 

ΠΡΟΣ:

ΠΟΑΣΥ

Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο Παναγιώτη (μέσω ΠΟΑΣΥ).
Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο κ. ΣΚΟΥΜΑ Κωνσταντίνο (μέσω ΠΟΑΣΥ).

ΓΕΠΑΔΙΝ

Δ.Α ΛΕΥΚΑΔΑΣ.

Υπηρεσίες Δ.Α Λευκάδας

.
ΚΟΙΝ:  Βουλευτή Ν. Λευκάδας κ. ΚΑΒΒΑΔΑ Α.

 

.                          Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η –ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ 2022

 

΄΄  ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ ΄΄

Για άλλη μια φορά στο ΄΄ ίδιο έργο θεατές΄΄, για άλλη μια φορά η ενίσχυση των Υπηρεσιών της περιφέρειας έπεσε στο κενό΄΄ παρά τις παρεμβάσεις –διαμαρτυρίες των Πρωτ/μιων Ενώσεων  και της ΠΟΑΣΥ και κατά παράβαση του άρθρου 14 του ΠΔ 100/2003. Για άλλη μια χρονιά  και η γερασμένη σε αστυνομικό προσωπικό  ΔΑ Λευκάδας δεν ενισχύθηκε και σύντομα θα έρθει αντιμέτωπη με ανυπέρβλητες δυσκολίες και δυσεπίλυτα προβλήματα. Μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού της Χώρας στην 86η ΔΕΘ όπου απλά εισπράξαμε άλλο ένα μεγάλο ΄΄ευχαριστώ΄΄ χωρίς καμία αναφορά στο επίδομα επικινδυνότητας ακολούθησε  η ανωτέρω απόφαση η οποία  αποτελεί ταφόπλακα για τους  συνάδελφους μας  που υπηρετούν πολλά χρόνια μακριά από τον τόπο τους σε αντίξοες  οικονομικές συνθήκες  και κάνουν υπομονή να γυρίσουν στον τόπο συμφερόντων τους.

Δυστυχώς κύριοι της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας έχετε δημιουργήσει μια Λερναία Ύδρα στην ΕΛ.ΑΣ και κάποια από αυτά τα κακώς κείμενα τα οποία αναφέρατε στα πρόσφατα συνεδρία της ΠΟΑΣΥ ότι τα  γνωρίζετε και ότι θα τα λύσετε, με απογοήτευση παρατηρούμε ότι ο Έλληνας αστυνομικός  είναι ΄΄ο τελευταίος τροχός της αμάξης΄΄.

Δημιουργήσατε μια ΕΛ.ΑΣ πολλών διαφορετικών ταχυτήτων με μπερδεμένο καθηκοντολόγιο και με ανάλογα προβλήματα στην κάλυψη των οργανικών θέσεων  (Ειδικοί φρουροί-Συνοριοφύλακες τους οποίους βαφτίσατε αστυφύλακες μηδενίζοντας την εκπαίδευσή μας –τώρα αναμένουμε την Παν/κη Αστυνομία-Δικαστική Αστυνομία ) .Πάγια θέση μας είναι μόνο η ύπαρξη και η ενίσχυση των σχολών Αστυφυλάκων με καταλληλότερη εκπαίδευση.

Δημιουργήσατε ομάδες χωρίς ουσία  πέραν της ΟΠΚΕ και της ΔΙ.ΑΣ αφαιρώντας σημαντική δύναμη από τα Α.Τ , τα Τ.Α και τα ΤΤ και αφήνοντας αδύναμο τον θεσμό του ανακριτικού υπαλλήλου και του ΑΞ.ΥΠ.

Επιτρέψατε σε όλη την επικράτεια  έναν μεγάλο αριθμό  αποσπάσεων χωρίς ουσία , ένα μεγάλο αριθμό  διαζυγίων άνευ ελέγχου και πολλά άλλα τα οποία δημιούργησαν δυσεπίλυτες παθογένειες.

Και με όλα αυτά τα σπασμένα ΄΄ φτάσαμε να τα πληρώνουν άλλη μια φορά οι Έλληνες αστυνομικοί  οι οποίοι είναι το πιο χρήσιμο γρανάζι στην ΕΛ.ΑΣ.

Η πολιτική ηγεσία κατά την περίοδο του covid υποσχέθηκε ότι δεν θα μας ξεχάσει αλλά όχι μόνο μας ξεχάσατε , μας κάνετε και πιο δύσκολο το έργο  απέναντι στην κοινωνία.

Παρακαλούμε όπως αναθεωρήσετε την απόφασή σας για μηδενικές έκτακτες μεταθέσεις , καθώς ο Έλληνας φορολογούμενος της περιφέρειας έχει τα ίδια δικαιώματα στην ασφάλεια και την αστυνόμευση με τον Έλληνα κάτοικο της Πρωτεύουσας και καθώς η Υπηρεσία μας είναι ήδη υποστελεχωμένη και σύντομα με τις αλλεπάλληλες συνταξιοδοτήσεις θα βρεθούμε σε δυσχερέστατη θέση.

 

Η καλή πίστη και το φιλότιμο του Έλληνα αστυνομικού απλά στερεύει .

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ανακοίνωση – Διαμαρτυρία της ΕΑΥΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *