Απολογιστικό Δ. Τ. για τον σχολικό εκφοβισμό

Απολογιστικό Δ. Τ. για τον σχολικό εκφοβισμό

ΕΛΛΗΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 9/5/2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για το σχολικό εκφοβισμό, την Παρασκευή 6 Μαΐου η οποία οργανώθηκε από την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου μας.

 

Στόχος της εκδήλωσης  ήταν να αγγίξει ένα οξύ κοινωνικό ζήτημα, τη σχολική βία, ένα πρόβλημα με σοβαρές προεκτάσεις καθώς επηρεάζει αρνητικά την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων με σημαντικές επιπτώσεις στην κοινωνικοποίησή τους και στην ενήλικη ζωή τους.

 

Για το θέμα μίλησαν η Δρ Αντωνία Τόρρενς, εκπαιδευτική ψυχολόγος, πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας και υπεύθυνη του προγράμματος Live without bullying, η κα Βασιλική Κατωπόδη, ψυχολόγος, επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Δίαυλος, η κα Σοφία Μεσσήνη, ψυχολόγος και η κα Βασιλική Γαβρίλη, κοινωνική λειτουργός. Τη συζήτηση συντόνισε η κα Ελεωνόρα Ορφανίδου, δημοσιογράφος, προϊσταμένη του πολιτιστικού ρεπορτάζ στον Ρ/Σ Αθήνα 9.84.

 

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Χαράλαμπος Καλός, η εντεταλμένη σύμβουλος κοινωνικής πολιτικής και πρόεδρος της επιτροπής Ισότητας των φύλων Νίκη Κατωπόδη και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Μπατσίλας.

Απολογιστικό Δ. Τ. για τον σχολικό εκφοβισμό

Η εντεταλμένη σύμβουλος κοινωνικής πολιτικής

Νίκη Κατωπόδη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *