Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη με την Πρέσβη της Σλοβακίας

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη με την Πρέσβη της Σλοβακίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας με την Πρέσβη της Σλοβακίας – Στο επίκεντρο οι τουριστικές, εμπορικές και πολιτιστικές σχέσεις

Την Πρέσβη της Σλοβακίας στην Ελλάδα, Iveta Hricova, υποδέχθηκε σήμερα (24/2/2022) στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενάς, και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στον τουρισμό, τα τοπικά προϊόντα και τον πολιτισμό.

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη με την Πρέσβη της Σλοβακίας

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα, ο κ. Κτενάς ενημέρωσε την Πρέσβη της Σλοβακίας για τις προσπάθειες που καταβάλει η Περιφερειακή Αρχή σχετικά με την τουριστική προβολή της περιοχής και παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της Λευκάδας ως προορισμό για τους Σλοβάκους, όπως είναι η οδική σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα, το φυσικό περιβάλλον, τα τοπικά προϊόντα και ο πολιτισμός.

 

Από την πλευρά της, η κα. Hricova επεσήμανε πως η Λευκάδα διαθέτει μεγάλο αναπτυξιακό δυναμικό σε πολλούς τομείς, μεταξύ των οποίων ο Τουρισμός καθώς και τα πολιτισμικά θέματα που προάγουν τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

 

Μάλιστα προς την κατεύθυνση αυτή τονίστηκε, και από τις δύο πλευρές, η αναγκαιότητα για περαιτέρω συνεργασία και την εγκατάσταση σταθερών διαύλων επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Περιφερειών της Σλοβακίας.

 

Στο τέλος της συνάντησης υπήρξε ανταλλαγή εθιμοτυπικών δώρων, όπου μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας πρόσφερε στην κα. Hricova καλάθι με τοπικά προϊόντα.

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη με την Πρέσβη της Σλοβακίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *