Νέο έργο 440.000 ευρώ για βελτίωση του Επαρχιακού δικτύου

Νέο έργο 440.000 ευρώ για βελτίωση του Επαρχιακού δικτύου

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021

Δελτίο Τύπου

Π.Ε. Λευκάδας: Νέο έργο 440.000 ευρώ για τη βελτίωση της βατότητας και της ασφάλειας στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο – Προκηρύχθηκε ο Διαγωνισμός

 

Προκηρύχθηκε ένα ακόμα νέο έργο για τη βελτίωση της βατότητας και της ασφάλειας του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, προϋπολογισμού 440.000 ευρώ. Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο «Κατασκευή Τεχνικών Έργων Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε Λευκάδας» για το οποίο η Π.Ε. Λευκάδας προχώρησε στην προκήρυξη δημόσιου ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού την προηγούμενη εβδομάδα και η διαγωνιστική διαδικασία βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη.

 

«Πρόκειται για τη συνέχεια στην συστηματική προσπάθεια που γίνεται από την Π.Ε. Λευκάδας, για την αναβάθμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου, ώστε να καταστεί πιο ασφαλές για τις μετακινήσεις κατοίκων και επισκεπτών. Το συγκεκριμένο έργο είναι πολύ σημαντικό, αφού περιλαμβάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις σε σημεία που έχουν εντοπιστεί από την ΔΤΕ και έχουν επισημανθεί από πολίτες και τοπικούς προέδρους. Το νέο έργο αναμένεται να επιφέρει λύσεις σε σοβαρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα σε περιοχές όπως, το Καλαμίτσι, τα Χορτάτα, η Βαυκερή, ο Σύβρος» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, και συμπλήρωσε:

 

«Το επαρχιακό οδικό δίκτυο αποτελεί σημαντικό αναπτυξιακό παράγοντα του τόπου μας, ενώ η επίλυση των προβλημάτων των συμπολιτών μας μια συνεχής προσπάθεια με αίσθημα ευθύνης απέναντί τους».

 

Το έργο «Κατασκευή Τεχνικών Έργων Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε Λευκάδας», με προϋπολογισμό 440.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 522 με Κ.Ε. 2018ΕΠ52200008.

 

Στο πλαίσιο του θα πραγματοποιηθούν μια σειρά τεχνικών έργων σε επιλεγμένες θέσεις των περιοχών Καλαμίτσι, Χορτάτα, Βαυκερή, Σύβρος, καθώς και άλλων περιοχών, προκειμένου να αντιμετωπισθούν βλάβες και φθορές στο οδικό δίκτυο, οι οποίες ελλοχεύουν κινδύνους για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

 

Στις εργασίες συμπεριλαμβάνονται: αποκατάσταση καθιζήσεων, κατασκευή νέων τοίχων αντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδεμα, τοποθέτηση φρακτών συγκράτησης βραχομάζας (βραχοπαγίδες), κατασκευή τοίχων από συρματοκιβώτια (σαραζανέτι), εργασίες απομάκρυνσης σαθρών όγκων και όγκων που έχουν κατολισθήσει, αποκατάσταση και εγκιβωτισμός των διαταραγμένων πρανών, εργασίες απορροής ομβρίων , ανακατασκευή παλαιών ή κατασκευή νέων τάφρων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *