Λιμεναρχείο: Πρόγνωση καιρικών φαινομένων

Λιμεναρχείο: Πρόγνωση καιρικών φαινομένων

Έρχονται ισχυροί άνεμοι -οδηγίες ασφαλείας και εξασφάλισης σκαφών

1. Σύμφωνα με το Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ/Ε.Μ.Κ. 14-11-2021/13:00, για τη Δευτέρα 15-11- 2021 προβλέπονται για τα νησιά του Ιονίου , την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις  με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες ενώ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα  τις πρωινές ώρες κυρίως στα νησιά του Ιονίου . Οι άνεμοι θα πνέουν Ανατολικοί Νοτιοανατολικοί εντάσεως 4 με 6 BF και στο Ιόνιο τοπικά 7 BF και από το απόγευμα 5 με 7 BF και στο Ιόνιο τοπικά 8 BF. Η θερμοκρασία θα  κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

2. Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των ελλιμενισμένων σκαφών σε λιμένες, μαρίνες, αλιευτικά καταφύγια ή  όρμους της περιοχής μας:

(α) Να μεριμνούν για την ασφαλή πρόσδεση των σκαφών τους όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι. (β) Να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στα σκάφη τους ή αλλού, εφόσον απαιτηθεί.

3. Συνίσταται στους ιδιοκτήτες σκαφών να αποφεύγουν δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου  καιρικών φαινομένων.

4. Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση ανάγκης οι επικοινωνίες μεταξύ σκαφών και Υπηρεσίας μας  διενεργούνται στο κανάλι VHF 12 και τηλεφωνικά στο 2645022322.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *