Α. Κτενάς: Πιο κοντά το Αθλητικό Πάρκο στις Παλιές Αλυκές

Α. Κτενάς: Πιο κοντά το Αθλητικό Πάρκο στις Παλιές Αλυκές

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΆΔΑΣ

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Δελτίο Τύπου

Ανδρέας Κτενάς: «Ένα βήμα πιο κοντά το Αθλητικό Πάρκο στις Παλιές Αλυκές Λευκάδας» – Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η ΚΥΑ παραχώρησης του οικοπέδου στην Π.Ε. Λευκάδας

 

«Πράσινο φως» άναψε, κατά την πρόσφατη (22/10/2021) συνεδρίασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων στο σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) με το οποίο το Ελληνικό Δημόσιο παραχωρεί χωρίς αντάλλαγμα, στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, έκταση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) εμβαδού 11.340,80 τ.μ., στη θέση «Παλαιές Αλυκές Λευκάδος» (απέναντι από το σταθμό των ΚΤΕΛ).

 

«Ένα ακόμα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα στη μακρά και δύσκολη διαδικασία, ώστε η Λευκάδα να αποκτήσει ένα ανοικτό αστικό αθλητικό πάρκο, αποτελεί η σημερινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Όταν το Δεκέμβριο του 2019 θέσαμε στόχο να διεκδικήσουμε από το Ελληνικό Δημόσιο το εγκαταλελειμμένο οικόπεδο και έκτοτε εργαζόμαστε μεθοδικά προκειμένου να το επιτύχουμε. Αντιμετωπίζουμε έναν γραφειοκρατικό ‘μαραθώνιο’, αλλά θεωρώ ότι είμαστε κοντά στην υλοποίηση του στόχου. Βρισκόμαστε σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και τη ΓΓΑ, και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε την ΚΥΑ της παραχώρησης που θα κατατεθεί στη Βουλή.

 

Η συγκεκριμένη έκταση εδώ και χρόνια παραμένει ανεκμετάλλευτη και περιβαλλοντικά υποβαθμισμένη και επιδιώκουμε να την αξιοποιήσουμε και να την αναβαθμίσουμε δημιουργώντας έναν αθλητικό χώρο για όλους» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, και συμπλήρωσε:

 

«Το συγκεκριμένο σχέδιο έρχεται σε συνέχεια με τις δρομολογημένες αναπλάσεις της Γύρας, των Παλαιών Αλυκών Λευκάδας, των Αλυκών Αλεξάνδρου και του Κτήματος Πασά. Δημιουργούμε σταδιακά ένα πλέγμα οργανωμένων χώρων άθλησης & ψυχαγωγίας, ανοικτών σε κατοίκους και επισκέπτες.».

 

Δείτε τη δήλωση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για το αθλητικό έργο στη Λευκάδα, στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=PrKeGWtcyII

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *