Ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας για την περιοχή Κάστρου

Ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας για την περιοχή Κάστρου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
11/10/2021
Την Κυριακή 10/10/21 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας για την Διάσωση της Περιοχής του Κάστρου όπου και συζητήθηκαν:
1) Η στάση του Δήμου Λευκάδας στο από 23/09 ( αρ. Πρωτ. 29482) αίτημά μας για ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα το μέλλον της περιοχής του Κάστρου.
2) Η προτεινόμενη παρέμβαση μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει δια ζώσης στη Λευκάδα στις 16-17/10/21.
3) Η συγκρότηση θεματικών ομάδων εργασίας με στόχο την τεκμηριωμένη εξέταση της περιοχής κατά τομείς ενδιαφέροντος.
4) Η πρόταση της κίνησης «Ελεύθερες παραλίες-Κάστρο-Τουριστικό Περίπτερο-ΤΑΟΛ για κοινή δράση.
Μετά την ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με τα προηγούμενα αποφασίστηκαν τα εξής:
1) Δεδομένου ότι από την πλευρά του Δήμου δεν υπήρξε απάντηση σχετική με το αίτημά μας για ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απευθυνόμαστε εκ νέου στις δημοτικές παρατάξεις και τις καλούμε να πάρουν θέση.
2) Συγκέντρωση το Σάββατο 16/10 και ώρα 9:30 π.μ. στο Ionian Blue όπου και θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο.
3) Αφού στελεχώθηκε ο πρώτος πυρήνας των διακριτών ομάδων εργασίας (Ιστορίας, Αρχιτεκτονικής, Οικονομοτεχνική, Περιβάλλοντος), εφεξής αυτές θα συνέρχονται-δουλεύουν κατά θέματα. Απευθύνουμε, δε, πρόσκληση σε όποιον και όποια επιπλέον επιθυμεί να συμμετέχει να στείλει στοιχεία επικοινωνίας στο e-mail της Πρωτοβουλίας: diasositoukastrou@yahoo.com
4) Αποδεχόμαστε την πρόταση της κίνησης «Ελεύθερες παραλίες-Κάστρο-Τουριστικό Περίπτερο-ΤΑΟΛ» σε συμφωνία με τη θέση μας για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκέντρωση δυνάμεων και σύμπραξη σε κοινές δράσεις που στόχο έχουν τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα της περιοχής του κάστρου, ενάντια σε οποιοδήποτε σχέδιο ιδιωτικοποίησης. Επιβεβαιώνουμε παράλληλα την πρόθεσή μας να διατηρούμε την αυτονομία και τις συλλογικές διαδικασίες της Πρωτοβουλίας μας. Με βάση τα παραπάνω προκρίνεται ως πρώτος σταθμός κοινής δράσης η συγκέντρωση-παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 16/10/21 στο ξενοδοχείο Ionian Blue.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *