Νέοι υπόγειοι κάδοι

Νέοι υπόγειοι κάδοι

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 11/10/2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021, ο Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός υπέγραψε συμφωνητικό με τον εκπρόσωπο της «ECOENERGY», κ. Κωνσταντίνο Κοσσυβάκη, για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ», με προϋπολογισμό 53.270,40€.

Νέοι υπόγειοι κάδοι

Νέοι υπόγειοι κάδοι

Τέσσερεις νέοι μεγάλοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων, χωρητικότητας 3.000lt τοποθετούνται στην πόλη, επεκτείνοντας έτσι το προϋπάρχον δίκτυο 36 ενεργών κάδων. Ο Δήμος Λευκάδας προχώρησε στην προμήθεια των υπόγειων κάδων, με την ένταξη του έργου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Δράσεις περιβαλλοντικού Ισοζυγίου” στον Άξονα 2 “Αστική Αναζωογόνηση 2017” του Πράσινου Ταμείου ΝΠΔΔ, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

Η εγκατάσταση  των τεσσάρων νέων υπόγειων κάδων έγινε στα παρακάτω σημεία:

–  (1) Πλατεία Ζαμπελίου (έναντι ΟΤΕ)

–  (1) Πλατεία Σικελιανού (οδός Αλέκου Παναγούλη)

–  (2) Οδό Αντ. Τζεβελέκη (έναντι Βιόληψις)

Νέοι υπόγειοι κάδοι

Η επιλογή των μεγάλων υπόγειων κάδων έγινε ώστε να μειωθούν οι δυσάρεστες οσμές, να βελτιωθεί η αισθητική εικόνα της περιοχής, να μειωθούν οι κινήσεις των απορριμματοφόρων και να βελτιωθεί το έργο της καθαριότητας αφού απαιτείται μικρότερη συχνότητα δρομολογίων.

Στόχος μας παραμένει η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας, και θα συνεχίσουμε αναπτύσσοντας περισσότερο στο μέλλον, του δικτύου υπόγειων κάδων και σε άλλα σημεία του δήμου μας.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *