Πως θα μοιραστούν 2,5 εκατ. για αγροτόδρομους στις Κοινότητες

Πως θα μοιραστούν 2,5 εκατ. για αγροτόδρομους στις Κοινότητες

Μια επίκαιρη ερώτηση που απασχολεί πολλούς από τους κατοίκους των χωριών του Δήμου Λευκάδας έκανε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος (Δ.Ε. Ελλομένου) της παράταξης “Δίαυλος” Νίκος Γαζής, απευθυνόμενος προς την δημοτική Αρχή και προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο των Έργων κ. Σ. Λύγδα.

Η Ερώτηση: Πρόσφατα είχαμε την ευτυχία να πληροφορηθούμε, από το δελτίο τύπου του βουλευτή αρχικά και από δελτίο τύπου του Δήμου στην συνέχεια, αλλά κι απ΄ τον κ. Δήμαρχο εδώ προ ολίγου,  ότι υπογράφτηκαν απ΄ τον αρμόδιο υπουργό 3.405.000 ευρώ για τον Δήμο μας, εκ των οποίων τα 2,4 εκατ. θα πάνε στην αγροτική οδοποιία  19 Κοινοτήτων, μεταξύ των οποίων και η Κοινότητα Νεοχωρίου.

Θα θέλαμε λοιπόν να μας πληροφορήσετε με ποιο ακριβώς τρόπο και με ποια λογική θα κατανεμηθούν αυτά τα χρήματα (σε έργα) ανά Κοινότητα.

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος κ. Λύγδας είπε ότι τα χρήματα γι’ αυτά τα έργα δεν δίνονται έτσι, αλλά με βάση το πολύ συγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, το οποίο περιέχει πολύ συγκεκριμένες μελέτες έργων, οι οποίες έγιναν με βάση τις εισηγήσεις των προέδρων  της κάθε Κοινότητας. Οι μελέτες αυτές που προβλέπουν με λεπτομέρεια (και με την χρήση GPS) τόσο την ακριβή θέση του κάθε έργου όσο και το είδος της παρέμβασης, π.χ. που ακριβώς θα πέσει άσφαλτος, τσιμέντο και οτιδήποτε άλλο, θα τηρηθούν επακριβώς….

***

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν το τεράστιο πρόβλημα που θα αποκτήσουν κάποιοι εκ των προέδρων, αν δημοσιοποιηθεί το Τεχνικό Πρόγραμμα και συνεπώς και η κατανομή έργων και ποσών ανά Κοινότητα, όταν μετά θα κληθούν να εξηγήσουν στους συγχωριανούς -και ψηφοφόρους τους- γιατί η δική τους Κοινότητα υστερεί έναντι των γειτόνων, αλλά και άλλων κοινοτήτων γενικότερα!…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *