Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Α. Κτενά και Φ. Ζαΐμη για τα έργα

Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Α. Κτενά και Φ. Ζαΐμη για τα έργα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021

Δελτίο Τύπου

Π.Ε. Λευκάδας: Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Α. Κτενά και Φ. Ζαΐμη για τη Μαρίνα στο Νυδρί και τα έργα Interreg

 

Συνάντηση εργασίας στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λευκάδας, με τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Φωκίωνα Ζαϊμη, και κλιμάκιο του Πανεπιστημίου Πατρών, είχε την Τρίτη 5/10/2021 ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η πορεία υλοποίησης του στρατηγικού έργου AI SMART – Andriatic Ionian Small Port Network (Δίκτυο Μικρών Λιμένων Ανδριατικής-Ιονίου) του INTERREG V-A Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020 – στο πλαίσιο του οποίου περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και η κατασκευή Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στο Νυδρί, συνολικού προϋπολογισμού 3.600.000 ευρώ – αλλά και η προετοιμασία για την νέα προγραμματική περίοδο των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων INTERREG που ξεκινά.

 

Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Α. Κτενά και Φ. Ζαΐμη για τα έργα

«Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκα τον αγαπητό συνάδελφο Αντιπεριφερειάρχη κ. Φωκίωνα Ζαΐμη, με τον οποίο είχαμε μια ιδιαιτέρως εποικοδομητική και παραγωγική συνάντηση. Η μεταξύ μας ταύτιση απόψεων και θέσεων, ενισχύουν τους δεσμούς και τη συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, και συμπλήρωσε:

 

«Το AI SMART επιδιώκει την ανάπτυξη ενός δικτύου μικρών μαρινών και με τη συμμετοχή της η Λευκάδα αναμένεται, λόγω της κεντροβαρικής της θέσης και του ανεπτυγμένου τουρισμού σκαφών, να έχει κομβικό ρόλο.

 

Με τη κατασκευή του σύγχρονου καταφυγίου τουριστικών σκαφών στο Νυδρί, θα ενισχυθούν οι βασικές λιμενικές υποδομές του νησιού για τη φιλοξενία σκαφών, ενώ θα αξιοποιηθούν και οι ‘έξυπνες τεχνολογίες’ για να προσφέρουν σύγχρονες υπηρεσίες σε σκάφη και επισκέπτες. Το έργο θα επιφέρει σημαντικότατα οφέλη στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής και θα ενισχύσει τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα του θαλάσσιου τουρισμού της Λευκάδας.».

Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Α. Κτενά και Φ. Ζαΐμη για τα έργα
2021.10.08 @ Π.Ε. Λευκάδας: Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Α. Κτενά και Φ. Ζαΐμη για τη Μαρίνα στο Νυδρί και τα έργα Interreg. #ΠΙΝ #ΠΔΕ #Λευκάδα #Νυδρί #Μαρίνα #ΤουριστικόΚαταφύγιο #AISMART #Interreg #GreeceItaly #InterregGrIt #InterregProject #EUproject #ktenasandreas #fokionaszaimis #antipin_lefkada #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων #ΠεριφέρειαΔυτικήςΕλλάδας

Από τη μεριά του ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Φωκίωνας Ζαΐμης, δήλωσε: «Η διαπεριφερειακή συνεργασία σε κοινά προβλήματα αυξάνει την επιτυχία των προγραμμάτων, αλλά κυρίως δίνει στους πολίτες πολύτιμες δομές και υπηρεσίες, που είναι απαραίτητες στην κοινωνία μας. Ακόμα περισσότερο σε Διακρατικά Προγράμματα όπως το Interreg».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *