Υπογράφηκε η σύμβαση μελετών αποκατάστασης Ναών Δραγάνου

Υπογράφηκε η σύμβαση μελετών αποκατάστασης Ναών Δραγάνου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δευτέρα, 4 (σ.σ. ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ;) 2021

Δελτίο Τύπου

Π.Ε. Λευκάδας: Υπογράφηκε η σύμβαση για τις μελέτες αποκατάστασης των εκκλησιών στο Δράγανο Λευκάδας

Υπογράφηκε η σύμβαση μελετών αποκατάστασης Ναών Δραγάνου

Την σύμβαση για τις μελέτες αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίου Ανατολίου και του Ιερού Ναού Υπαπαντής στον οικισμό Δράγανο, προϋπολογισμού 29.000 ευρώ, υπέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα (1/10/2021) η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

 

«Με την υπογραφή της παρούσας Σύμβασης, πλέον οι μελέτες για την αποκατάσταση των 5 εκκλησιών της Νότιας Λευκάδας, που επλήγησαν από το σεισμό του 2015, έχουν ανάδοχο.

 

Με σεβασμό στο χαρακτήρα τους, τα αρχιτεκτονικά τους στοιχεία και τη σχέση τους με την τοπική κοινωνία, θέλουμε ο Αγ. Ανατόλιος και η Υπαπαντή στο Δράγανο, η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Κομηλιό, και η Αγ. Παρασκευή και η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Αθάνι, να βαδίσουν σταθερά στο δρόμο της ανακατασκευής τους.

 

Είναι αλήθεια ότι, από το ξεκίνημα της προσπάθειά μας αυτής μέχρι το σημερινό ευτυχές γεγονός, δεχθήκαμε πολλές φορές τη δυσπιστία των κατοίκων, οι οποίοι επί τόσα χρόνια εισέπρατταν μόνο υποσχέσεις. Εμείς αποδεικνύουμε ότι εργαζόμαστε με συνέπεια και υπευθυνότητα για την ολοκλήρωση έργων και μελετών, που έχει ανάγκη ο τόπος μας» ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Το έργο «Υπηρεσία Τεχνικής Βοήθειας στην Αποκατάσταση ζημιών δύο (2) Εκκλησιών στον Οικισμό Δραγάνου ΠΕ Λευκάδας» αφορά στη σύνταξη των απαραίτητων μελετών (Αρχιτεκτονικές, Τοπογραφικές, Στατικές, Ηλεκτρομηχανολογικές, κλπ.) για την αποκατάσταση και θωράκιση των δύο εκκλησιών, και έχει συνολικό προϋπολογισμό 29.000 ευρώ (με το ΦΠΑ), που χρηματοδοτείται από τη ΣΑΕΠ 022 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *