Ενημέρωση της Επιτροπής κατοίκων και ιδιοκτητών Απόλπαινας

Ενημέρωση της Επιτροπής κατοίκων και ιδιοκτητών Απόλπαινας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΑΙΤΗΜΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ – ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΠΟΛΠΑΙΝΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι στις 6-9-21, 7μελής εκπροσώπηση της Επιτροπής και με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Μελά στον prisma 91,6 επισκεφθήκαμε τη Δ/νση Μεταφορών προκειμένου να ενημερωθούμε για την πορεία του θέματός μας.

  • Η Δ/νση Μεταφορών μας ενημέρωσε πως ο φάκελος για την συγκεκριμένη βιομηχανική εγκατάσταση επιστράφηκε με επίσημο διαβιβαστικό διότι ήταν ελλιπής και φυσικά ήταν αδύνατο να αδειοδοτηθεί.

Ζητήσαμε από τη Δ/νση Μεταφορών να προβούν σε έλεγχο, προκειμένου να αξιολογηθεί όλη η υφιστάμενη κατάσταση τόσο η επικινδυνότητα της στροφής όσο και το αποκλεισμένο πεζοδρόμιο (από την απέναντι πλευρά) λόγω μετατροπής του σε είσοδο έξοδο πρατηρίου, η καταστροφή του υφιστάμενου ποδηλατόδρομου και η επιβάρυνση – επικινδυνότητα της κυκλοφορίας (μέτρηση φόρτου).

Η απάντηση ήταν ότι σε περίπτωση που κατατεθεί ο φάκελος εκ νέου θα προβούν και σε έλεγχο, αν και αυτό ήταν εξ΄αρχής αρμοδιότητα των Τεχνικών Υπηρεσιών ΠΕ Λευκάδας όπου έδωσαν και την άδεια για την απότμηση – υποβιβασμό πεζοδρομίου και υποτίθεται ότι έλαβαν υπόψη τους όλα τα παραπάνω και την ασφαλή διέλευση πεζών και ποδηλάτων…..

  • Στις 6-9-21 Στείλαμε επιστολή στην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Κράτσα με πλούσιο υλικό αιτημάτων, απαντήσεων, τοπογραφικών, φωτογραφιών κλπ και ζητήσαμε να επιληφθεί του θέματος και να διασφαλίσει την Προστασία του Περιβάλλοντος, την Υγεία μας, την Ποιότητα ζωής μας και την Σωματική μας Ακεραιότητα.

Δεν είναι δυνατόν, όπως της επισημάναμε, απ’ τη μια να πραγματοποιούνται καμπάνιες και συνέδρια για την προστασία του Περιβάλλοντος και από την άλλη να επιτρέψει να υποβαθμιστεί ένας ολόκληρος Οικισμός και να επιβαρυνθεί η κυκλοφορία και να κινδυνεύει καθημερινά ένα μεγάλο μέρος του Δήμου Λευκάδας.

Υπάρχει περιοχή για τέτοιου είδους εγκαταστάσεις.

  • Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ενώ από την αρχή (28-4-21) προφορικά μας δήλωσε ότι θα είναι στο πλευρό μας και μας βεβαιώνει ότι θα μας βοηθήσει, διότι πρόκειται για σίγουρη υποβάθμιση της περιοχής, και στην συνέχεια μας ζήτησε να κάνουμε και γραπτό αίτημα (30-7-21), ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει μπει καν στον κόπο να μας γνωμοδοτήσει ενώ οι διαδικασίες τρέχουν……
  • Στις 9-9-21 στείλαμε αίτημα στο mail του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να κοινοποιηθεί το από 28-4-21 Αίτημά μας σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους προκειμένου να ενημερωθούν. Αυτό το πράξαμε γιατί μας ζητήθηκε από κάποιους Δημοτικούς Συμβούλους, όταν τους διαμαρτυρηθήκαμε για ποιο λόγο εδώ και τέσσερις ολόκληρους μήνες δεν έχουν λάβει επίσημη θέση. Απ’ ότι μας ξεκαθάρισαν δεν τους έχει σταλεί απολύτως τίποτε, ούτε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε από την Επιτροπή Ποιότητα Ζωής.
  • Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους εξ’ αρχής μας βοηθούν ποικιλοτρόπως και μας συμπαραστέκονται όλους αυτούς τους μήνες και επίσης αξίζει να επισημάνουμε ότι ως ώρας οι μοναδικοί Δημοτικοί Σύμβουλοι που μας υποστήριξαν Δημοσίως και αυτοβούλως ήταν οι:

1)Ζαβιτσάνος Πέτρος (Α.ΜΕ.Λ.),

2)Γεράσιμος Μελάς (ΔΙΑΥΛΟΣ- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ),

3) Βερροιώτης Αλέκος και Βερροιώτης Βαγγέλης (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ) ΚΑΙ

οι Τοπικοί Σύμβουλοι Απόλπαινας 1)Κορφιάτης Παναγιώτης και 2)Αγγελική Θερανού.

ΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ

ΑΜΕΣΑ

1)Να συζητηθεί το Αίτημά μας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

2)Να συζητηθεί το Αίτημά μας από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

3)Να φέρει ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου το αίτημά μας για συζήτηση στο Τοπικό Συμβούλιο.

4)Να τοποθετηθούν επίσημα όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις.

ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ Ο ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΗΣ  ΑΠΟΛΠΑΙΝΑΣ – ΕΛΑΙΟΚΑΜΠΟΣ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *