Χάος απ΄ την μεγάλη πυρκαγιά στη Ζήρια Αχαΐας

Χάος απ΄ την μεγάλη πυρκαγιά στη Ζήρια Αχαΐας

Εκκενώθηκαν 4 χωριά, υπάρχουν φόβοι για εγκλωβισμένους!

Χαοτική η κατάσταση στη Ζήρια Αχαΐας. Η μεγάλη πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου πλέον βρίσκεται ανάμεσα στους οικισμούς της Ζήριας, της Άνω Ζήριας, στις Καμάρες και το Λαμπίρι με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν πως ήδη κάποια σπίτια έχουν καεί ολοσχερώς ή υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές.

Πληροφορίες για καμμένα σπίτια και μεγάλες υλικές ζημιές

Επίσης, σύμφωνα με το thebest.gr στον οικισμό Λαμπίρι ηλικιωμένος βρίσκεται εγκλωβισμένος εντός της οικίας του αδυνατώντας να μετακινηθεί και ήδη καταβάλλονται προσπάθειες για την άμεση απομάκρυνσή του, από την πυροσβεστική.

Νωρίτερα, άλλες πληροφορίες έκαναν λόγο για εγκλωβισμένη ηλικιωμένη και στον οικισμό της Άνω Ζήριας.

Λουόμενοι με αναπνευστικά προβλήματα εγκλωβίστηκαν στην παραλία Μπούκα και το Λόγγο –

Επίσης, σκάφος του λιμενικού βρίσκεται στην παραλία του Λόγγου για να απομακρύνει άτομα αν χρειαστεί.

Επιχείρηση εκκένωσης λουόμενων και παραθεριστών οι οποίοι είχαν καταφύγει στην ακτή για να προφυλαχθούν από τις φλόγες που κατευθύνονταν απειλητικά προς το μέρος τους, οργανώθηκε από το λιμενικό και από τις παραλίες της Μπούκας και του Καμαρίου.

Μάλιστα, πολλοί ανέφεραν ότι αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των πυκνών καπνών.

Εκκενώθηκε παιδική κατασκήνωση με 110 παιδιά στη θέση Παναγοπούλα

Με ασφάλεια απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, περίπου 110 παιδιά που φιλοξενούνταν σε κατασκήνωση στην παραλιακή περιοχή της Παναγοπούλας, λόγω της φωτιάς στην Ζήρια. Παράλληλα, η Αστυνομία πραγματοποιεί συνεχείς επιχειρήσεις για την ασφαλή απομάκρυνση οδηγών αυτοκινήτων, που έχουν ακινητοποιηθεί στις παραλιακές περιοχές του Λαμπίρι και των Καμαρών.

Στο μεταξύ, σε ετοιμότητα βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού, τα οποία περιπολούν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λαμπίρι και Καμαρών, ώστε, αν χρειαστεί, να συνδράμουν στην απομάκρυνση πολιτών, ενώ για τον ίδιο λόγο είναι σε ετοιμότητα και ιδιωτικά σκάφη.

Η Τροχαία προχωρεί συνεχώς σε νέες διακοπές κυκλοφορίας τόσο στο παλιό όσο και το νέο εθνικό οδικό δίκτυο και γίνονται διαρκείς συστάσεις στους διερχόμενους οδηγούν να τηρούν τις οδηγίες των αρχών.

Ενεργοποιήθηκε το “112” – Στη μάχη με τις φλόγες και το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev Be-200

Από τα πρώτα λεπτά της εκδήλωσης της μεγάλης φωτιάς ενεργοποιήθηκε ο τριψήφιος αριθμός προειδοποίησης ακραίων φαινομένων “112” με τους κατοίκους των περιοχών που απειλούνταν από την πυρκαγιά να λαμβάνουν με γραπτό μήνυμα στα κινητά τους το παρακάτω κείμενο:

“Aν βρίσκεστε στους οικισμούς #Ζήρια, #Καμάρες & #Λαμπίρι Αχαΐας, εκκενώστε άμεσα προς #Αίγιο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.”

Πηγή: www.thetoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *