Καταγγελία για διάθεση λυμάτων του Βιολογικού σε ρέμα

Καταγγελία για διάθεση λυμάτων του Βιολογικού σε ρέμα

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ                                                                                                    Νυδρί   28/06/2021

ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΝΥΔΡΙ  ΤΚ  31084

Email:  enosi.p.d.p.lefkadas@gmail.com

 

 

Προς

  • τον Εισαγγελέα περιβάλλοντος
  • τον εισαγγελέα πρωτοδικών Λευκάδας
  • την διεύθυνση περιβάλλοντος περιφερειακής ενότητας Λευκάδας
  • την διεύθυνση υγιεινής περιφερειακής ενότητας Λευκάδας
  • τους επιθεωρητές περιβάλλοντος
  • τον Δήμο Λευκάδας, δημοτικό συμβούλιο δήμου Λευκάδας
  • τους συμβούλους Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας (μέσω των υπηρεσιών του Δήμου).

 

ΚΟΙΝ

1)Προέδρους τοπικών συμβουλίων Νυδριού, Νεοχωρίου, Βλυχού

2) Δήμο Μεγανησίου

3)Λευκαδίτικο (έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο)

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Θέμα: ανεξέλεγκτη διάθεση λυμάτων του βιολογικού σε ρέμα κατά παράβαση των περιβαλλοντολογικών όρων του έργου. (  Εντός περιοχής με  υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα όπου υδρεύεται  περιοχή της δημοτικής κοινότητας Ελλομένου και ο Δήμος Μεγανησίου).

 

 

Με την παρούσα καταγγέλλουμε ότι, για μία ακόμα φορά τα λύματα από το εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού Ελλομένου, για τουλάχιστον 24 ώρες απορρίπτοντο  στο παρακείμενο στο εργοστάσιο ρέμα, κατά παράβαση των περιβαλλοντολογικών όρων του έργου.

Δεδομένου ότι το ρέμα αναπτύσσεται υπεράνω του υδροφόρου ορίζοντα από τον οποίο γίνεται  υδροδότηση της Δημοτικής ενότητας Ελλομένου και του Δήμου Μεγανησίου, απευθυνόμενοι προς τον καθένα σας και στα  πλαίσια των αρμοδιοτήτων του ο καθένας, αιτούμεθα όπως λάβετε όλα τα πρόσφορα και προβλεπόμενα από τη νομοθεσία μέτρα, έτσι ώστε να σταματήσει αυτή η επαναλαμβανόμενη,  απαράδεκτη  και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία κατάσταση.

Οι υπεύθυνοι λειτουργίας του έργου, επιτέλους θα πρέπει να συμμορφωθούν  με τους περιβαλλοντολογικούς όρους  της μελέτης με κάθε τρόπο και κάθε κόστος.

Συνημμένα υποβάλουμε φωτογραφίες και βίντεο της ανεξέλεγκτης αυτής διάθεσης όπως αποτυπώθηκαν από συνδημότες και επισκέπτες από τις 21/6/ 21 και ώρα 20: 30 έως 22 /6/21 και ώρα 10:30 από όπου σαφώς προκύπτει ότι για 14 τουλάχιστον ώρες όλα τα λύματα των εγκαταστάσεων του βιολογικού Ελλομένου, απορρίπτονταν στο παρακείμενο ρέμα με τελικό αποδέκτη  τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, όπου υδροδοτείται η περιοχή.

Υπάρχουν μαρτυρίες, πιθανότατα και φωτογραφίες ότι η απόρριψη των λυμάτων συνεχίστηκε  μέχρι  τουλάχιστο τις 21:00 της δεύτερης (22/6/21) μέρας.

Επειδή δεν γνωρίζουμε πότε σταμάτησε η απόρριψη των λυμάτων στον υδροφόρο ορίζοντα και μεγάλη σημασία για την δημόσια υγεία έχει  και η ποσότητα αυτών, παρακαλούμε να ελεγχθούν οι εισροές λυμάτων στο εργοστάσιο κατά το επίδικο 36ωρο και οι αντίστοιχες εκροές προς το νόμιμο αποδέκτη.

Ο κος εισαγγελέας πρωτοδικών στον οποίο απευθυνόμαστε, παρακαλούμε να ενεργήσει για την ανεύρεση και  καταλογισμό των   ευθυνών στους υπεύθυνους.

Εάν   κριθεί αναγκαίο, είμαστε στη διάθεσή σας για παροχή διευκρινήσεων και πρόσθετων στοιχείων.

 

 

Ο πρόεδρος

 

Βασίλειος Κακονάς

Καταγγελία για διάθεση λυμάτων του Βιολογικού σε ρέμα

Καταγγελία για διάθεση λυμάτων του Βιολογικού σε ρέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *