Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 

Ολοκληρώθηκαν για τη φετινή σχολική χρονιά τα μαθήματα στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, η οποία είναι αναγνωρισμένη από το  Υπουργείο Πολιτισμού από το 2016.

Παρά τη δύσκολη συγκυρία, τα μαθήματα σε όλη την περίοδο των απαγορεύσεων (lockdown), πραγματοποιήθηκαν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης, ενώ τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες υγειονομικές παράμετροι, που είχαν οριστεί από την Πολιτεία, για το διάστημα που επιτράπηκε η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Παρά τις δυσχέρειες που επέφεραν οι περιορισμοί για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού (Covid-19), η προσπάθεια των μαθητών και των διδασκόντων δικαιώθηκε, χωρίς να μείνουν -κατά το δυνατόν- κενά στη διδακτέα ύλη.

Μάλιστα, σε προγραμματισμένες απολυτήριες-πτυχιακές εξετάσεις, που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021, αποφοίτησε ένας ακόμα σπουδαστής της Σχολής. Πρόκειται για τον κ. Αλέξανδρο Βρακατσέλη, ο οποίος έλαβε  Πτυχίο  με βαθμό «Άριστα», τον οποίο απέσπασε ομόφωνα από την  Επιτροπή Εξετάσεων, την οποία ορίζει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Οι διδάσκοντες και οι μαθητές της Σχολής, μετά και τη διενέργεια  των προαγωγικών εξετάσεων,  ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Οκτώβριο, όταν θα αρχίσουν και πάλι τα μαθήματα.

Με την ευκαιρία καλούνται όλοι όσοι το επιθυμούν, να εγγραφούν στις τάξεις της Σχολής, προκειμένου να εμβαθύνουν στην υμνολογία και να γνωρίσουν τη μουσική μας παράδοση, καθώς σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη: “Η Βυζαντινή μουσική … εάν δεν είναι η μουσική των Ελλήνων, είναι η μουσική των Αγγέλων”.

Οι εγγραφές, όπως κάθε χρόνο, θα γίνονται από τις αρχές Σεπτεμβρίου και τα μαθήματα θα ξεκινήσουν  τον Οκτώβριο.

Εκ της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Λευκάδος και Ιθάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *