Μήνυμα του βουλευτή Θ. Καββαδά για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Μήνυμα του βουλευτή Θ. Καββαδά για τις πανελλαδικές εξετάσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 12 Ιουνίου 2021

 

Μήνυμα του Βουλευτή Ν. Λευκάδας Θανάση Καββαδά

για τις πανελλαδικές εξετάσεις

 

Μία ιδιόμορφη σχολική χρονιά φτάνει σε λίγες μέρες στο αποκορύφωμά της για χιλιάδες τελειόφοιτους μαθητές και μαθήτριές μας.

Η πανδημία και οι συνέπειές της άλλαξαν το σχολείο, έφεραν την τηλεκπαίδευση, κράτησαν τους μαθητές μακριά από τους καθηγητές τους και από το φυσικό χώρο της παιδείας, το σχολείο.

Το πρόγραμμα των παιδιών μας αναστατώθηκε και φέτος χρειάστηκε να καταβάλλουν πολλαπλάσια προσπάθεια για να συγκεντρωθούν, να οργανώσουν το διάβασμά τους και να μελετήσουν για μια καλή επίδοση στις Πανελλαδικές.

Όμως ο χρόνος αυτός είναι πια πίσω τους. Η ώρα της δοκιμασίας έφτασε, αλλά μαζί έφτασε και η ώρα της ελευθερίας – και από το χειρότερο κομμάτι της πανδημίας και από την εξαντλητική προσπάθεια που κατέβαλαν όλο το χρόνο.

Με αυτές τις αισιόδοξες σκέψεις, με θάρρος και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, με αυτοσυγκέντρωση και προσοχή, εύχομαι να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό και να πετύχουν τους στόχους τους.

Να θυμηθούν τις μάσκες τους και τα self test τους.

Κυρίως όμως να θυμούνται ότι οι Πανελλαδικές ανοίγουν πόρτες, αλλά δεν κλείνουν.

Για κάποιους θα ανοίξουν οι πόρτες του Πανεπιστημίου, κάποιοι θα ξαναδοκιμάσουν, για άλλους θα ανοίξουν οι πόρτες σε μια νέα πορεία, ακαδημαϊκή ή επαγγελματική.

Να θυμούνται ότι χιλιάδες ευκαιρίες τους περιμένουν και η επιτυχία στη ζωή κρίνεται πάντα και μόνο από τους ίδιους, από τα όνειρα και τους στόχους που θα βάλουν και θα πραγματοποιήσουν.

Στο τέλος αυτής της πολύ δύσκολης χρονιάς για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, θέλω επίσης να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλαν υπό πολύ δύσκολες συνθήκες να μεταλαμπαδεύσουν γνώση και παιδεία στους μαθητές τους, καθώς και τους γονείς που κόπιασαν και αυτοί στο πλευρό των παιδιών τους.

Εύχομαι καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα σε όλους!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *