Οι κάτοικοι της Γύρας ενημερώνουν και ζητούν τα αυτονόητα!

Οι κάτοικοι της Γύρας ενημερώνουν και ζητούν τα αυτονόητα!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΓΥΡΑΣ

 

Δίνουμε στην δημοσιότητα την επιστολή που απευθύναμε από τις 23-04-2021 στον Δήμο Λευκάδος,  στην τοπική Κοινότητα Λευκάδος καθώς και στο τμήμα Τροχαίας Λευκάδος με τις επισημάνσεις μας και τις προτάσεις μας ως αναφορά το πρόβλημα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο δρόμο Κάστρο – Οικισμός Γύρας – Μύλοι.

Σκοπός μας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση όλων των χρηστών της συγκεκριμένης οδού, είτε για εναλλακτική είσοδο στην πόλη και το νησί, είτε για βόλτα, αλλά κυρίως τους ιδιοκτήτες (ιδιώτες η εταιρείες) και οδηγούς βαρέων οχημάτων για τους οποίους είναι η μοναδική οδός εισόδου-εξόδου στο νησί.

Ενημερώνουμε λοιπόν ότι η συγκεκριμένη οδός , (που κακώς διαμορφώθηκε με την σημερινή της μορφή, για να εξυπηρετήσει την κίνηση των βαρέων οχημάτων, λόγω της λάθος  τοποθέτησης της γέφυρας στο σημερινό σημείο) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ. Διέρχεται μέσα από τον Οικισμό της Γύρας με αρκετούς μόνιμους κατοίκους, που τους καλοκαιρινούς μήνες μαζί με του επισκέπτες αυξάνονται κατά πολύ και επίσης διέρχεται μέσα από περιοχή Natura και Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για περίπατο και άθληση.

  Η ταχύτητα διέλευσης λοιπόν πρέπει να προσαρμόζεται σύμφωνα με τις σημάνσεις και την πραγματική φυσιογνωμία της περιοχής και όχι με την αναγκαστική χρήση της.   

Ευελπιστούμε στην ανταπόκριση των αρχών και την κατανόηση των χρηστών του δρόμου επιφυλασσόμενοι κάθε νομίμου δικαιώματος μας για προάσπιση των δικαιωμάτων μας.

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΓΥΡΑΣ


 

*****

Και η προς τους αρμοδίους επιστολή:

 

ΠΡΟΣ :  ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΟΣ                                                                                                 23-04-2021

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΟΣ

: ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ

 

ΘΕΜΑ :  ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΣΤΡΟΥ – ΓΥΡΑΣ – ΜΥΛΟΙ

 

Η οδός Κάστρου Γύρας όπως  γνωρίζετε είναι  η μοναδική είσοδος του νησιού  για τα μεγάλα και βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων, καθώς και για μικρότερα οχήματα που προτιμούν την διέλευσή τους για είσοδο ή έξοδο όπως και για βόλτα λόγο του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ηλιοβασιλέματος της περιοχής. Επίσης στην περιοχή Γύρα μένουν μόνιμα αρκετές οικογένειες (περίπου 50 άτομα τουλάχιστον), που από τον Μάιο αυξάνονται και εάν υπολογίσουμε και τους καθημερινούς επισκέπτες λόγω των παραλιών και των δραστηριοτήτων σ’ αυτές  καταλαβαίνετε ότι ο αριθμός είναι αρκετά μεγάλος.

Παρ΄ όλα αυτά και παρ΄ όλους τους χαρακτηρισμούς της ευρύτερης περιοχής κατά καιρούς, είναι διαχρονικά από τις πιο παραμελημένες περιοχές του Δήμου και χρησιμοποιείται  ως η εύκολη λύση για την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων χωρίς καμία πρόβλεψη για τους μόνιμους κατοίκους , τους περιπατητές τα ποδήλατα, και χωρίς καμία αστυνόμευση ως αναφορά την ταχύτητα διέλευσης των οχημάτων. Η ταχύτητα διέλευσης των οχημάτων ,ειδικά στην περιοχή του οικισμού, στο πιο στενό σημείο του δρόμου είναι υπερβολική και άκρως επικίνδυνη και από τύχη δεν έχουμε κάποιο θύμα. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες μετατρέπεται, πολλές φορές, σε πρόχειρη πίστα αυτοσχέδιων αγώνων ταχύτητας και επίδειξης αυτοκινήτων και μηχανών. Να σημειώσω εδώ ότι είναι και ο κυριότερος δρόμος περιπάτου και άθλησης χειμώνα καλοκαίρι των Λευκαδίων και όχι μόνο.

Η μόνη και τελευταία παρέμβαση έγινε πριν πέντε χρόνια, και πάλι μετά από την 6188/08-04-2016 επιστολή μας, και τοποθετήθηκαν πινακίδες ορίου ταχύτητας και διαβάσεων πεζών (αρκετές έχουν εξαφανιστεί). Επανερχόμαστε λοιπόν και προτείνουμε τα εξής :

1)      Την ενημέρωση των οδηγών με σήμανση στην αρχή της οδού μετά την γέφυρα  σε τι δρόμο εισέρχονται ,και ότι δεν είναι εθνική οδός λόγω του πλάτους και της ευθείας.

2)      Την τοποθέτηση δύο παλλόμενων ηλιακών φαναριών πορτοκαλί χρώματος, στα όρια της κατοικημένης περιοχής (οικισμού). Και την ενημέρωση με σήμανση για κατοικημένη περιοχή με κίνηση ανθρώπων, ποδηλάτων, οχημάτων (εισόδου-εξόδου) από κάθετους δρόμους της κυρίας οδού. Την τοποθέτηση κατόπτρων στις ανωτέρω διαβάσεις για καλύτερη ορατότητα.

3)      Την διαγράμμιση του δρόμου και των διαβάσεων (που έχουν σβήσει). Και εάν είναι δυνατόν με διαφορετικό χρώμα,  όπου έχει ορισθεί ως ποδηλατοδρόμος ???!!! και για τους πεζούς.

4)      Την τοποθέτηση φαναριού σε στύλο της ΔΕΔΗΕ ακριβώς σε διάβαση πεζών και σε κάθετο δρόμο απ΄ όπου εισέρχονται και εξέρχονται προς την κυρία οδό τα περισσότερα οχήματα από την κατοικημένη περιοχή.

5)      Την επανατοποθέτηση των πινακίδων ορίων ταχύτητας που λείπουν και σε ποιο εμφανή σημεία.

6)        Κι’ ένα από τα πιο σημαντικά και αφορά την Τροχαία είναι η μεγαλύτερη αστυνόμευση και ο έλεγχος ορίου ταχύτητας στην κατοικημένη περιοχή, για να γίνει συνείδηση στους οδηγούς των οχημάτων ιδίως των βαρέων, ότι δεν είναι δρόμος ταχείας κυκλοφορίας.

Ελπίζουμε η σημερινή Δημοτική Αρχή όπως και η Τροχαία να δείξουν το απαιτούμενο ενδιαφέρον για την πιο όμορφη αλλά και αρκετά υποβαθμισμένη περιοχή της πόλης και να βοηθήσουν στην λύση των προβλημάτων.

 

Για τους Κατοίκους ΓΥΡΑΣ

Τηλ. Επικοινωνίας 6944777926 – 2645301327

 

Φέτσης Παναγιώτης

Buchsweiler Ziv

Κομεντινός Θωμάς

Βανδώρος Βασίλειος

Κολογγιός Σπυρίδων

Φέτσης Β. Σπυρίδων

Φέτσης Α. Σπυρίδων

Φίλιππας Ξενοφών

Αραβανή Ευαγγελία

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *