Συνάντηση του βουλευτή με προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών

Συνάντηση του βουλευτή με προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 6 Μαΐου 2021

 

Συνάντηση του Θανάση Καββαδά

με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λευκάδας

 

Συνάντηση με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λευκάδας είχε την Τετάρτη ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς στο γραφείο του, έπειτα από αίτημα της ΕΑΥΛ, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που απασχολούν την ΕΛΑΣ στο νησί.

Οι εκπρόσωποι της ΕΑΥΛ στάθηκαν ιδιαίτερα στο θέμα της ενίσχυσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας με προσωπικό, ιδιαίτερα ενόψει της θερινής περιόδου. Τόνισαν ότι, παρά το γεγονός ότι οι οργανικές θέσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας είναι καλυμένες σε πολύ μεγάλο ποσοστό, ωστόσο εξαιτίας αδειών και αποσπάσεων συναδέλφων τους σε άλλες διευθύνσεις προς κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, υπάρχει έλλειψη προσωπικού.

Επεσήμαναν μάλιστα ότι, με την αύξηση των αναγκών κατά τη θερινή περίοδο, ο αριθμός υπαλλήλων που αποσπώνται σε άλλες διευθύνσεις συνήθως μεγαλώνει, και ζήτησαν τη συνδρομή του Βουλευτή προκειμένου η ΑΔ Λευκάδας όχι μόνο να μην αποδυναμωθεί, αλλά να ενισχυθεί επιπλέον με προσωπικό για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις  αυξημένες απαιτήσεις αστυνόμευσης της θερινής περιόδου.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής άκουσε με προσοχή τα προβλήματα, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της ΕΛΑΣ για την προσφορά τους όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, όπου οι απαιτήσεις πολλαπλασιάστηκαν προκειμένου να τηρηθούν τα έκτακτα μέτρα, και τους διαβεβαίωσε ότι από τη θεσμική του θέση θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί προκειμένου να διασφαλίσει ότι η Αστυνομία στη Λευκάδα θα μπορέσει να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της αποτελεσματικά και με ασφάλεια για όλους.

Επιπλέον, τους ενημέρωσε για τις πιο πρόσφατες θετικές εξελίξεις στο θέμα της ανέγερσης νέου Αστυνομικού Μεγάρου στη Λευκάδα. Αναφέρθηκε στη συχνή επικοινωνία του με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας ότι επανέφερε το ζήτημα και ενημερώθηκε ότι η υλοποίηση συνολικά πέντε αστυνομικών μεγάρων (Λευκάδας, Πάτρας, Καρδίτσας, Αλεξανδρούπολης και Βέροιας) δρομολογείται μέσω σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ). Μάλιστα, ο φάκελος με τις σχετικές προτάσεις θα υποβληθεί στην αρμόδια διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ τον επόμενο μήνα προς έγκριση και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες των τευχών δημοπράτησης, των αδειοδοτήσεων, των μελετών κλπ, για την ανέγερσή τους.

Κλείνοντας ο Βουλευτής ανέφερε ότι η στέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας σε ένα νέο κτίριο που αρμόζει στο κύρος της, αλλά και ικανοποιεί τις υπηρεσιακές ανάγκες, είναι ένα προσωπικό στοίχημα που μοιράζεται με όλους τους άνδρες και της γυναίκες της ΕΛΑΣ στην Λευκάδα, αλλά και με όλη τη λευκαδική κοινωνία. Επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα επιδιώξει μέχρι τέλους την κατασκευή Αστυνομικού Μεγάρου και ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει το σπουδαίο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας στο νησί με όλες του τις δυνάμεις.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *