Τελετή απονομής βραβείου

Τελετή απονομής βραβείου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Μουσείο Άγγελου Σικελιανού (ΜΑΣ) είναι υποψήφιο για το Βραβείο «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2020» και στις 6 Μαΐου 2021 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά η τελετή απονομής βραβείων EMYA 2020-2021. Ο θεσμός του Βραβείου «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς»  θεσπίστηκε το 1977 και τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Βραβεύει σε ετήσια βάση την καλύτερη μουσειακή πρακτική στην Ευρώπη και ενθαρρύνει τις καινοτόμες δράσεις, ενώ υπάγεται στο διεθνή πολιτιστικό οργανισμό Ευρωπαϊκό Φόρουμ Μουσείων-EFM, που παρέχει το νομικό και οργανωτικό πλαίσιο για το ετήσιο πρόγραμμά του.

Εκτός από το Βραβείο «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2020», θα απονεμηθούν και οι κατηγορίες βραβείων: «The Council of Europe Museum Prize», «Stiletto Prize», «Kenneth Hudson Award», «The Portimão Museum Prize» για το πιο Φιλόξενο Μουσείο της Ευρώπης, «The Meyvaert Museum Prize» καθώς και Ειδικοί Έπαινοι.

Η πρόσβαση στη ζωντανή μετάδοση της  τελετής απονομής των βραβείων είναι δυνατή μέσω του καναλιού YOUTUBE   https://www.youtube.com/watch?v=ASMlQpUFLBY και της ιστοσελίδας του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Μουσείων https://www.europeanforum.museum/en/.

Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή στην πορεία του μουσείου μας αφού με την υποψηφιότητά του το Μουσείο Άγγελου Σικελιανού δηλώνει δυναμικά την παρουσία του προσβλέποντας σε διεθνή αναγνώριση.

Από το Δήμο Λευκάδας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *