Στοχευμένη η τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ι.Ν.

Στοχευμένη η τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ι.Ν.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων για τουριστική προβολή

 

Στοχευμένη και συγκροτημένη πολιτική

για κάθε τουριστικό προορισμό του Ιονίου

 

Στεκόμαστε δίπλα στους επιχειρηματίες

και τους εργαζόμενους στον τουρισμό

 

Η Περιφερειακή Αρχή σχεδιάζει και υπηρετεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την τουριστική ελκυστικότητα των νησιών μας, την ανταγωνιστικότητα και την προβολή τους ως τουριστικοί προορισμοί που εξελίσσονται και αναβαθμίζονται.

 

Αυτό περιλαμβάνει, με συγκεκριμένα έργα και δεσμευσεις την αναβάθμιση των υποδομών, με κυρίαρχο το οδικό δίκτυο, την αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων και τον σεβασμό του περιβάλλοντος, την αναβάθμιση των τουριστικών καταλυμάτων, της επιχειρηματικότητας με αειφορία, του ανθρώπινου δυναμικού και της συνεχούς τουριστικής παιδείας και εκπαίδευσης, όπως και την αναβάθμιση και προβολή του ιδιαιτερου πολιτισμικού και ιστορικού αποτυπώματος.

 

Στο πλαίσιο των δράσεών της και των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν λόγω της πρωτοφανούς πανδημίας covid-19, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αξιοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει για την προβολή εντός και εκτός Ελλάδος από το ΕΣΠΑ και τις Δημόσιες Επενδύσεις.

 

Επιπλέον, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προγραμματίζει την δημιουργία DMO (Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού) για την στοχευμένη και συγκροτημένη πολιτική για όλους τους τουριστικούς προορισμούς της και θα αξιοποιήσει κάθε μέσο και σχήμα που θα προσδίδει ευελιξία και ευκαιρίες αυτοτελών δράσεων και συνεργασιών με τους τουριστικούς φορείς.

 

Η Περιφερειακή Αρχή επισημαίνει ότι στην παρούσα περίοδο, το μεγαλύτερο όπλο για την αξιοπιστία και ελκυστικότητα των τουριστικών μας προορισμών είναι η επιτυχής αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Στην μεγάλη αυτή πρόκληση η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στέκεται δίπλα στους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους στον τουρισμό, και στέλνει ηχηρό μήνυμα για πιστή εφαρμογή των προστατευτικών μέτρων στην προσωπική, δημόσια και επαγγελματική ζωή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *