Χαιρετισμός του δημάρχου της αδελφής πόλης Σιντζούκου

Χαιρετισμός του δημάρχου της αδελφής πόλης Σιντζούκου

Ο Δήμαρχος του Σιντζούκου κ. Κεν-ίτσι Γιοσιζούμι

Για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση , ο Δήμαρχος της αδελφοποιημένης πόλης του Σιντζούκου του Τόκιο Ιαπωνίας Κεν-ΐτσι Γιοσιζούμι απέστειλε βίντεο – χαιρετισμό προς τους πολίτες της Λευκάδας.

 

Το Σιντζούκου είναι ο τόπος όπου έζησε και απεβίωσε ο λόγιος Λευκάδιος Χερν ο οποίος γεννήθηκε πριν από 170 χρόνια στην Λευκάδα και άφησε πίσω του σπουδαίο λογοτεχνικό έργο.

 

Το  Σιντζούκου και η Λευκάδα υπέγραψαν το Σύμφωνο συνεργασίας φιλικών πόλεων το 1989 και συνεχίζουν μέχρι σήμερα τις εκατέρωθεν ανταλλαγές. Το 2019 στο Σιντζούκου εορτάστηκαν τα 30 χρόνια του Συμφώνου με εκδηλώσεις στις οποίες είχε λάβει μέρος ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ιαπωνία,  Κ. Κακιούσης και ο Δήμαρχος Λευκάδας, Χ. Καλός.

 

Σε αυτά τα 30 χρόνια αδελφοποιημένων σχέσεων πραγματοποιήθηκαν αποστολές χορευτικών ομάδων από το Σιντζούκου στο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας και επισκέψεις Ιαπώνων στη γενέτειρα του Χέρν.

 

Ιδιαίτερα αγαπημένη δράση των δύο πόλεων είναι η ετήσια ανταλλαγή παιδικών ζωγραφιών.

Τα φετινά επιλεγμένα έργα 30 μαθητών Δημοτικών σχολείων της Λευκάδας με θέμα “Το όνειρό μου για το μέλλον” παρουσιάζονται σε βίντεο που ετοίμασε το Shinjuku Foundation for Creation of Future και ο Δήμος του Σιντζούκου το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ: https://youtu.be/MAR6SPtr48w.

 

Από το 2015 στο Ιστορικό Κέντρο Λευκάδιου Χέρν πραγματοποιούνται οι «Ημέρες Λευκάδιου Χερν» για τον εορτασμό των γενεθλίων του Χέρν. Το πρόγραμμα των  φετινών εκδηλώσεων  στις 26 και 27 Ιουνίου περιλαμβάνει τα εξής :

  • Ρεσιτάλ για όμποε και πιάνο με έργα ελληνοϊαπωνικής μουσικής , με τους Ισιδώρα Κοψιδά & Άι Ματοχάσι
  • Εικαστική έκθεση «Προλεγόμενες, Ιστορίες που ντύθηκε το Σώμα», της Μαρίας Παπατζέλου
  • Εργαστηριακά σεμινάρια για το κοινό (για ενηλίκους, παιδιά , Α.Μ.Ε.Α. και μουσικούς) με θέμα: “Taiko Drum: η εναρμόνιση των αντιθέτων” με δάσκαλο τον Ν. Σουλιώτη.
  • Διακαλλιτεχνική -διαπολιτισμική παράσταση με συνδυασμό μουσικής, χορού και ιαπωνικής ξιφασκίας, εμπνευσμένη από την “Ιστορία της Ο-Τέι” του Λευκάδιου Χερν, με τίτλο: “Ο-ΤΕΙ: ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ, ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ ΓΕΦΥΡΑ”, σε σκηνοθεσία Μαρίνας Μέργου.
  • Παράσταση από το Ιαπωνικό Χοροθέατρο Μakoto-Juku

 

Ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Καλός εκ μέρους των πολιτών της Λευκάδας, ευχαριστεί θερμά τον Κεν-ΐτσι Γιοσιζούμι για την συνεργασία και εύχεται οι υγειονομικές συνθήκες να επιτρέψουν στους πολίτες των δυο πόλεων να ξανασμίξουν σύντομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *