Υπεγράφη η σύμβαση αποκατάστασης του 5ου Νηπιαγωγείου

Υπεγράφη η σύμβαση αποκατάστασης του 5ου Νηπιαγωγείου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021

Δελτίο Τύπου

Ανδρέας Κτενάς: «Προς εκτέλεση η αποκατάσταση του 5ου Νηπιαγωγείου Λευκάδας» – Υπογράφηκε η Σύμβαση προϋπολογισμού 170.000 ευρώ

 

Αρχίζουν άμεσα οι εργασίες ώστε να γίνει και πάλι λειτουργικό το σεισμόπληκτο 5ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας, καθώς υπογράφηκε η σχετική Σύμβαση Κατασκευής του Έργου, προϋπολογισμού δημοπράτησης 170.000 ευρώ, μεταξύ της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «ΚΥΑΝΘΟΣ Ε.Τ.Ε.».

 

«Με την υπογραφή της Σύμβασης μπήκαμε στην τελική ευθεία ώστε το κτίριο του 5ου Νηπιαγωγείου, που παραμένει κλειστό από το σεισμό του 2015, σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανοίξει ξανά τις πόρτες του, βελτιωμένο και ασφαλές, και να δεχθεί τους μικρούς μαθητές» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, και συμπλήρωσε: «Συνεχίζουμε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος της σχολικής στέγης στη Λευκάδα, επιταχύνοντας την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων σχολείων, αλλά και με καίριες βελτιωτικές παρεμβάσεις στα υφιστάμενα σχολικά κτίρια με πόρους της Π.Ε. Λευκάδας.»

Υπεγράφη η σύμβαση αποκατάστασης του 5ου Νηπιαγωγείου

Υπεγράφη η σύμβαση αποκατάστασης του 5ου Νηπιαγωγείου

Το έργο «Επισκευές λόγω Σεισμού στο 5ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας», με προϋπολογισμό 170.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 022 με Κ.Ε. 2015ΕΠ02200006, και υλοποιείται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με Ανάδοχο την ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ E.E. «ΚΥΑΝΘΟΣ Ε.Τ.Ε.».

 

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες ενίσχυσης του φέροντα οργανισμού, ώστε το κτίριο, που στην παρούσα φάση δεν λειτουργεί, να καταστεί ξανά κατάλληλο προς χρήση. Επιπλέον, στο πλαίσιο των εκτεταμένων εργασιών/επισκευών, και επειδή το κτίριο κατασκευάστηκε πριν πολλά χρόνια, θα γίνουν και οικοδομικές εργασίες που αφορούν τα αρχιτεκτονικά στοιχεία της κατασκευής (δάπεδα, στέγες, χρωματισμοί, κουφώματα, κιγκλιδώματα, περιβάλλοντας χώρος, κλπ.), καθώς και εργασίες συντήρησης των υδραυλικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του κτιρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *