Λιμεναρχείο Λευκάδας: Έρχονται ισχυρές βροχές & καταιγίδες

Λιμεναρχείο Λευκάδας: Έρχονται ισχυρές βροχές & καταιγίδες

1.Σύμφωνα με το Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ/Ε.Μ.Κ. 19-03-2021/1245 Β Α.Α. 7/2021 , επιδείνωση  του καιρού προβλέπεται από το Σάββατο (20-03-2021) και από τα βορειοδυτικά, με ισχυρές βροχές και  καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της  βορειοδυτικής χώρας με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις .

Πιο αναλυτικά για αύριο Σάββατο (20-03-2021) από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές  και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου , την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά , τη δυτική Μακεδονία , τα δυτικά τμήματα  της κεντρικής Μακεδονίας , τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.Την Κυριακή (21-03-2021) ισχυρές βροχές και  καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά τις πρωινές και εκ νέου από τις  απογευματινές ώρες. Τη Δευτέρα (22-03-2021) στη δυτική , κεντρική και βόρεια χώρα θα εκδηλωθούν κατά  τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες ενώ τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

2. Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των ελλιμενισμένων σκαφών σε λιμένες, μαρίνες, αλιευτικά καταφύγια ή  όρμους της περιοχής μας:

(α) Να μεριμνήσουν για την ασφαλή πρόσδεση των σκαφών τους.

(β) Να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στα σκάφη τους ή αλλού, εφόσον απαιτηθεί.  3. Συνίσταται στους ιδιοκτήτες σκαφών να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου  καιρικών φαινομένων.

4. Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση ανάγκης οι επικοινωνίες μεταξύ σκαφών και Υπηρεσίας μας  διενεργούνται στο κανάλι VHF 12 και τηλεφωνικά στο 2645022322.

Ο Α/Φ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *