Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στο κρουαζιερόπλοιο στην Κέρκυρα

Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στο κρουαζιερόπλοιο στην Κέρκυρα

Κατασβέστηκε πλήρως η πυρκαγιά που ξέσπασε στο κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica, που βρίσκεται δεμένο στο πλαίσιο lay up, χειμερινής διακοπής, στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας από τις 30 Ιανουαρίου.

Η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 3.30 το μεσημέρι, στην εξωτερική δεξιά πλευρά του πλοίου και γρήγορα τύλιξε στις φλόγες λέμβους του πλοίου. Παρότι οι φλόγες «έγλυφαν» τις καμπίνες του πλοίου, εντούτοις οι πυροσβέστες κατάφεραν έγκαιρα να την περιορίσουν και να μην την αφήσουν να επεκταθεί στο εσωτερικό του.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά σε ένα πλοίο. Το προσωπικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κέρκυρας, με μία σύνθετη κατάσβεση, δηλαδή και με ομάδες πάνω στο σκάφος και με οχηματαγωγά με ρυμουλκά πλοία κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά εξωτερικά και να μη μπει μέσα στους χώρους του σκάφους του κρουαζιερόπλοιου» ανέφερε ο Δημήτριος Κοντογιάννης, Υποστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος -Συντονιστής Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας και νήσων.

Πηγή: protothema.gr

***

[Σημείωση Σύνταξης: Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία των πυροσβεστικών συνεργείων που επιχείρησαν στην συγκεκριμένη κατάσβεση, δεδομένου πως η εμπειρία καταδεικνύει ότι η έξωθεν κατάσβεση πυρκαγιάς σε κρουαζιερόπλοιο χωρίς  το πλήρωμά του και την καθοριστική συνδρομή του, σπανιότατα καταλήγει σε επιτυχές αποτέλεσμα.

Πέρα όμως απ΄ την αδιαμφισβήτητη επιτυχία των πυροσβεστικών δυνάμεων που προείπαμε, σημαντικό ρόλο  (πρέπει να) έπαιξε και το γεγονός ότι το πλοίο μολονότι δεν είναι πολύ καινούργιο, (είναι ήδη 19 χρονών), κτίστηκε τον 21 0 αιώνα (το 2002), με τα νέα πυρίμαχα υλικά και συστήματα που προβλέπονται. Το πλοίο που ανήκει στην MSC Cruises, ήταν το πρώτο “newbuild” κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας κι αυτό φαίνεται πως είχε την σημασία του. Έχει μήκος 251 μέτρα και χωρητικότητα 65.591 GT

 Κάπταιν-Ν.Φ.Γαζής- πρώην Αρχιπλοίαρχος στις Εταιρείες κρουαζιεροπλοίων EPIROTIKI LINES και ROC]

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *