Στο βαθύ κόκκινο 18 Π. Ε. και ο μισός πληθυσμός της χώρας

Στο βαθύ κόκκινο 18 Π. Ε. και ο μισός πληθυσμός της χώρας

Αυστηρότερα τα νέα μέτρα

Ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά τις ιδιαίτερα ανησυχητικές εξελίξεις, με την γενικευμένη έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού σ΄ ολόκληρη τη χώρα και κυρίως στην Αττική και σε ακόμα 17 περιφερειακές ενότητες μεταξύ των οποίων η Θεσσαλονίκη, η Αχαία, η Λάρισα, η Φθιώτιδα, η Άρτα, η Θεσπρωτία, η Εύβοια, η Αιτωλοακαρνανία, ο δήμος Καλύμνου, και η Λευκάδα (με εξαίρεση τον Δήμο Μεγανησίου.) . Το σύστημα του ΕΣΥ βρίσκεται σε μεγάλη πίεση, σύμφωνα με τον Υπουργό και γι αυτό αποφασίστηκε να ενταχθούν στην κοινή προσπάθεια πρόσθετα νοσηλευτικά ιδρύματα όπως το ΝΙΜΤΣ και το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ.

Η νέα “εσοδεία” της πανδημίας για το τελευταίο 24ωρο ήταν: 2.702 νέα κρούσματα και 40 νέοι θάνατοι, ενώ 431 συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται  διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Στο βαθύ κόκκινο 18 Π. Ε. και ο μισός πληθυσμός της χώρας

Παράλληλα στις βαθιά κόκκινες περιοχές, (όπως είναι και η Λευκάδα) αυστηριοποιούνται τα περιοριστικά μέτρα από αύριο το πρωί στις 06:00 μέχρι τις 06:00 το πρωί της Τρίτης 16 Μαρτίου 2021. Το νυχτερινό διάστημα λοιπόν, κατά το οποίο θα απαγορεύεται εντελώς η  κυκλοφορία, θα είναι πλέον από τις 07:00 μ.μ. μέχρι τις 06:00 το πρωί της επόμενης μέρας. Επίσης τα sms με αριθμό 2 (για ψώνια) και 3 (για τράπεζες)  θα έχουν πλέον τον περιορισμό ότι θα επιτρέπουν την κυκλοφορία μόνο εντός του δήμου (του αποστολέα) και σε απόσταση το πολύ μέχρι 2 χιλιόμετρα από την κατοικία του…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *