Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

04/02 Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Ημέρα ευαισθητοποίησης,  πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο

 Στην Ελλάδα όπως και στις περισσότερες χώρες του κόσμου ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Οι πιο συχνοί τύποι είναι ο καρκίνος του πνεύμονα, του μαστού, του παχέος εντέρου, του προστάτη, του στομάχου και του ήπατος .

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, στις 4 Φεβρουαρίου, έχει σαν στόχο την συνειδητοποίηση από όλους μας ότι η υιοθέτηση ενός σωστού τρόπου διαβίωσης, η ενημέρωση, η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση μπορούν να σώσουν ζωές.

Η Παγκόσμια Ημέρα αυτή, με θέμα«I am and I do» δηλαδή «Είμαι και θα το κάνω», αποτελεί μία ενδυναμωτική παρότρυνση για δράση κάθε ανθρώπου, πολίτη, οργανισμού ή κυβέρνησης αλλά ταυτόχρονα και δέσμευση να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί στην αντιμετώπιση της μάστιγας του καρκίνου.

Ο Δήμος με τις δομές Κέντρο Κοινότητας και ΚΕΠ Υγείας διοργανώνει δράσεις ευαισθητοποίησης και υποστήριξης. Σε αυτό το πλαίσιο υπενθυμίζουμε την πολύτιμη συμβολή όλων μας στη δράση του Δήμου με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής” για την ενίσχυση του προγράμματος δωρεάς μαλλιών και της δημιουργίας περουκών, ώστε να διανεμηθούν σε γυναίκες με καρκίνο που βρίσκονται υπό χημειοθεραπεία.

Για πληροφορίες ρωτήστε μας:

Τηλ: (+30) 2645360524

E-mail: kentrokoinotitas@lefkada.gov.gr

Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *