Η Δ.Ε.Ε.Π. της Ν. Δημοκρατίας για την επέκταση στα 12 ν.μ.

Η Δ.Ε.Ε.Π. της Ν. Δημοκρατίας για την επέκταση στα 12 ν.μ.

Λευκάδα 25/01/2021

Ανακοίνωση

Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο για την Δ.Ε.Ε.Π Λευκάδας της Νέας Δημοκρατίας να αναφερόμαστε με ανακοινώσεις σε κρίσιμα εθνικά θέματα που απαιτούν ειδικούς χειρισμούς και προσεγγίσεις . Όταν όμως υπάρχει  μη αντικειμενική  παρουσίαση και διαστρέβλωση  των γεγονότων που αποπροσανατολίζουν και παραπληροφορούν είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε τα παρακάτω:

 

Η συμφωνία επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο πέλαγος είναι η πρώτη επέκταση του εθνικού χώρου από το 1947  και συνδέθηκε με την δημιουργία της ΑΟΖ . Αυτό ήταν αποτέλεσμα της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής και των πρωτοβουλιών της Ελληνικής κυβέρνησης και έχει την σφραγίδα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην κύρωση του σχεδίου νόμου για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, αναφέρεται ρητά ότι η Ελλάδα θα ασκήσει τα αντίστοιχα δικαιώματα της που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και στο Αιγαίο ‘  δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός.

Η αξιωματική αντιπολίτευση είχε και έχει μία ‘’αλλεργία’’ απέναντι σε έννοιες όπως έθνος , πατρίδα και υπεράσπιση των εθνικών και κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.  Άλλωστε έχουν δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν μέσω του προέδρου τους  ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα.

Αυτή είναι και η διαφορά με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ‘  εμείς μεγαλώσαμε με την έννοια της πατρίδας, μάθαμε να υπερασπιζόμαστε την πατρίδα, την εθνική μας κυριαρχία και τα θαλάσσια σύνορά μας.

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει και ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών κ.Κοτζιάς που στο τελευταίο βιβλίο του κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό ότι υπαναχώρησε στην επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων στο Ιόνιο επειδή κάτι τέτοιο δεν θα άρεσε στους γείτονες.

Όσο δημοσιεύονται ανακοινώσεις που προκαλούν, θα υπάρχουν και απαντήσεις που είναι δεδομένο ότι δεν θα αρέσουν  γιατί θα θυμίζουν σε όλους τι ‘επραξε και φρόνησε εθνικά σαν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ .

Μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους η πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Δένδια ότι  «Δεν υπάρχει δυνατότητα για τη χώρα, για την παρούσα κυβέρνηση, να ασκείται διαφορετική πολιτική, από την πολιτική που χαράσσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Αυτό για τη χώρα θα ήταν καταστροφικό. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται, αλλά και δεν νοείται»

Εμπιστευόμαστε αυτή την Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων στην διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων .

Από την Δ.Ε.Ε.Π Λευκάδας της Νέας Δημοκρατίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *