Σύσκεψη στο Νυδρί για τις πλημμύρες στο Μ. Αυλάκι

Σύσκεψη στο Νυδρί για τις πλημμύρες στο Μ. Αυλάκι

Σύσκεψη αυτοδιοικητικών και τεχνικών παραγόντων έγινε σήμερα το μεσημέρι στο π. Δημαρχείο Νυδριού, με θέμα της την πλημμύρα στον οικισμό του Μεγάλου Αυλακίου.  Στην σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του δημάρχου Λευκάδας Χαράλαμπου Καλού συμμετείχαν η προϊσταμένη της τεχνικής Υπηρεσίας Ελλομένου μηχανικός Βικτωρία Παπαρίζου, ο αντιδήμαρχος Ευτύχιος Ζουριδάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Αναστάσιος Γαζής, οι δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής Ελλομένου Κώστας Κονιδάρης, Αλέξανδρος Βερροιώτης και Νίκος Γαζής, καθώς και οι πρόεδροι των τοπικών Κοινοτήτων Νεοχωρίου Χαράλαμπος Ανυφαντής, Νυδριού Γιάννης Καββαδάς και Χαραδιατίκων Nίκος Μήτσουρας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να εκτιμηθεί η κατάσταση, να εντοπιστεί η αιτία που δημιούργησε το πρόβλημα και βέβαια να εξευρεθούν τρόποι αντιμετώπισής του.  Έτσι αποφασίστηκε να ελεγχθούν διεξοδικά όλες οι δίοδοι απορροής από εκεί που πρωτολίμνασαν τα νερά, πάνω απ΄ τον περιφερειακό δρόμο μέχρι και την θάλασσα, να γίνουν τομές σε καλυμμένες σούδες και ρέματα, όπου κριθεί σκόπιμο, ώστε να ελεγχθούν για την ύπαρξη στο εσωτερικό τους τυχόν προσχώσεων ή ιζημάτων που περιορίζουν την ροή του νερού και βέβαια να ληφθούν τα μέτρα εκείνα που θα αποτρέψουν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα, τουλάχιστον από αντίστοιχης έντασης  βροχοπτώσεις.

Σύσκεψη στο Νυδρί για τις πλημμύρες στο Μ. Αυλάκι

Από αριστερά προς τα δεξιά: Χ. Ανυφαντής, πρόεδρος Τ.Κ. Νεοχωρίου, Χ. Καλός δήμαρχος Λευκάδας, Β. Παπαρίζου μηχανικός, προϊσταμένη Τεχνικής Υπηρεσίας Ελλομένου, Ν. Γαζής δημοτικός σύμβουλος, Ε. Ζουριδάκης αντιδήμαρχος Δ. Λευκάδας.

Σύσκεψη στο Νυδρί για τις πλημμύρες στο Μ. Αυλάκι

Φωτογραφίες και σχέδια σε πρώτη ζήτηση…

Σύσκεψη στο Νυδρί για τις πλημμύρες στο Μ. Αυλάκι

Οι λεπτομέρειες και οι αναγκαιότητες (των προβλημάτων) ενίοτε μας φέρνουν πιο κοντά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *