Νοσοκομείο στο πάρκινγκ του 424 στη Θεσσαλονίκη!

Νοσοκομείο στο πάρκινγκ του 424 στη Θεσσαλονίκη!

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού.

Σε συναγερμό παραμένει η Βόρεια Ελλάδα και ειδικά η Θεσσαλονίκη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας σχολίασαν τόσο ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου όσο και η συντονίστρια και διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξέφρασε τον φόβο του για το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού στις αρχές του 2021 (και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προχώρησε στην πρόβλεψη για τρίτο κύμα πανδημίας) ενώ η κυρία Γκάγκα έστειλε το μήνυμα στους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας να βγαίνουν έξω μόνο για τα απαραίτητα γιατί η κατάσταση είναι απελπιστική. 

Αυτό μπορεί να αποδειχθεί και από το γεγονός ότι στο χώρο στάθμευσης του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης στήνεται νοσοκομείο εκστρατείας, ώστε να συνδράμει εάν χρειαστεί στη μεγάλη προσέλευση ασθενών με κορονοϊό. Οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και είναι έτοιμο έως τη Δευτέρα. Το φορητό νοσοκομείο αποτελείται από αντίσκηνα και κοντέινερ και θα αναπτυχθούν κλίνες με αναπτευστήρες. Πρόκειται να λειτουργήσει ως χώρος υποδοχής για περιστατικά κορονοϊού.

Πηγή:www.ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *