Καμπανάκι: Βρέθηκε κορωνοϊός στα λύματά μας

Καμπανάκι: Βρέθηκε κορωνοϊός στα λύματά μας

Χάρτης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον Μάρτη  μέχρι τον Νοέμβρη: Η Λευκάδα στο λευκό...

Καμπανάκι: Βρέθηκε κορωνοϊός στα λύματά μας

Χάρτης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων των τελευταίων 14 ημερών: Η Λευκάδα στο πορτοκαλί…

***

Μια άκρως ανησυχητική εξέλιξη αποτελεί η ανίχνευση -για πρώτη φορά- του κορωνοϊού στην τελευταία εξέταση δειγμάτων από τους βιολογικούς του τόπου μας.

Το καμπανάκι του κινδύνου για αυτή την πολύ κακή εξέλιξη κρούει ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός με ανάρτησή του πριν από λίγο στον προσωπικό του λογαριασμό του fb, όπου δημοσιεύει και δύο χάρτες που δείχνουν πως η Λευκάδα -με βάση τα διαπιστωμένα κρούσματα covid 19- πέρασε απ΄ το λευκό που ήταν από τον Μάρτη, στο πορτοκαλί τις δυο τελευταίες εβδομάδες.

Στο τέλος πάντως προσθέτει και το καλό νέο που είναι ότι ολοκληρώθηκε η εξέταση των εργαζομένων στο Δήμο και προέκυψαν αρνητικά και τα 244 δείγματα…

Δείτε την ανάρτηση του Δημάρχου στο σύνολό της:

Καμπανάκι: Βρέθηκε κορωνοϊός στα λύματά μας

Καλημέρα σε όλους.

Σκουραίνει όλη η χώρα, σκουραίνει και ο τόπος μας. Από την αρχή της πανδημίας μέχρι και προχθές είμαστε στην ασφαλέστερη κατηγορία της Ελλάδας, 1ος χάρτης – λευκό χρώμα. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες τα δεδομένα αλλάζουν, προφανώς επί τα χείρω, 2ος χάρτης – πορτοκαλί χρώμα, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την ανίχνευση του ιού, για πρώτη φορά, στην τελευταία εξέταση δειγμάτων από τους βιολογικούς καθαρισμούς.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Ο κορονοϊος είναι παντού και προφανώς και στη Λευκάδα. Επιβάλλεται να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας στις απολύτως απαραίτητες, να φοράμε τη μάσκα συνεχώς και σωστά – κάλυψη και στόματος και μύτης, όσο και αν είναι ενοχλητικό – και να προστατεύουμε τους ηλικιωμένους μας.

Το ΚΑΛΟ ΝΕΟ είναι ότι ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις των εργαζομένων στον δήμο, συνολικά 244, και όλα τα δείγματα είναι ΑΡΝΗΤΙΚΑ.

Είμαι σίγουρος ότι με την κοινή προσπάθεια, θα τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά.

Καλή Κυριακή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *