Για τις υδατοκαλλιέργειες ο λόγος (κι ο αντίλογος)

Για τις υδατοκαλλιέργειες ο λόγος (και αντίλογος)

     ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

 

κ. Πρόεδρε

Γνωρίζετε ότι η μελέτη της υπό ίδρυση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων, Καλάμου, Καστού και Αιτωλοακαρνανίας, των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, είναι προ των πυλών να γίνει νόμος.

Αν κάτι τέτοιο υλοποιηθεί, με τον τριπλασιασμό των θαλάσσιων στρεμμάτων που θα καλυφθούν με κλωβούς, τότε τα νησιά μας Κάλαμος, Καστός καθώς και ο παραλιακός άξονας από Μύτικα έως Αστακό θα υποβαθμιστούν πλήρως, ως προς την τουριστική ανάπτυξή τους, λόγω των περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Η πάγια θέση της παράταξης μας από το 2011 που επιχειρήθηκε κάτι αντίστοιχο, ήταν εναντίον της ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών και παραμένει σταθερά η ίδια. Κι αυτό επιβεβαιώνεται από τις παρεμβάσεις μας στις προηγούμενες δημοτικές περιόδους, θέτοντας το θέμα στα δημοτικά συμβούλια, με ανακοινώσεις, κ.λπ..

Ήδη τα Συμβούλια Καλάμου, Καστού καθώς και τα δημοτικά συμβούλια όμορων περιοχών, π.χ. Δήμος Ξηρομέρου από τον Αύγουστο, έχουν λάβει αποφάσεις εναντίον της συγκεκριμένης μελέτης.

Αντιθέτως από τη μεριά του Δήμου Λευκάδας, παρατηρείται τεράστια καθυστέρηση στη λήψη απόφασης, παρά το ότι τέθηκε και από άλλη παράταξη στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για τους λόγους αυτούς

 

Ζητάμε, χωρίς καθυστερήσεις, να τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το ανωτέρω θέμα, γιατί έχει παρατηρηθεί επανειλημμένως σε αντίστοιχα θέματα, να τα φέρνετε προς συζήτηση όταν χάνουν την επικαιρότητά τους.

 

 

Λευκάδα, 12 Νοεμβρίου 2020                  Για τη Δημοτική Κίνηση «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

Δρακονταειδής Κωνσταντίνος

Επικεφαλής – Δημοτικός Σύμβουλος


Και η απάντηση του Προέδρου:

Για τις υδατοκαλλιέργειες ο λόγος (και αντίλογος)

Για τις υδατοκαλλιέργειες ο λόγος (και αντίλογος)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *