Ανακοίνωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λευκάδας

Ανακοίνωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λευκάδας

Σε σχέση με το δεύτερο κύμα της πανδημίας και το νέο καθολικό Lockdown που εφαρμόζεται σε όλη τη χώρα ο Οδοντιατρικός σύλλογος Λευκάδας ανακοινώνει τα εξής:

Ο Οδοντιατρικός κλάδος είναι εναρμονισμένος με τα Διεθνή πρωτόκολλα και απαιτήσεις που διέπουν την ασφαλή παροχή Υπηρεσιών Υγείας, τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους οδοντιάτρους αλλά και για το προσωπικό των Οδοντιατρείων.

Παρότι όλο αυτό το διάστημα οι Οδοντίατροι της χώρας δεν είχαν την συμπαράσταση της πολιτείας όσον αφορά την προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας, τα Οδοντιατρεία παραμένουν ανοιχτά εφαρμόζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ελέγχου διασποράς λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένου του κορονοιού Sars-Cov2,  για την προστασία των Ασθενών, των Υγειονομικών και της κοινότητας.

Υπενθυμίζουμε στους ασθενείς ότι:

  • Η αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού γίνεται αυστηρά μετά από τηλεφωνικό ραντεβού
  • Δεν επιτρέπεται η παραμονή συνοδών στις αίθουσες αναμονής
  • Ανάμεσα στα ραντεβού τηρείται ολιγόλεπτο διάλλειμα για τον αερισμό του χώρου
  • Σε συνεννόηση με τον Οδοντίατρο σας, εργασίες που μπορούν να μετατεθούν χρονικά, καλό είναι να μετατίθενται.

Είναι αυτονόητη η ανάγκη επίδειξης ατομικής ευθύνης από όλους μας και η συμμόρφωση  μας στους κανόνες λειτουργίας των οδοντιατρείων, ακόμα και αν αυτοί δημιουργούν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση κάποιων θεραπειών. Είναι όμως ταυτόχρονα ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ οι ευθύνες της κυβέρνησης που αν και της δόθηκε ο χρόνος (μέχρι τέλος Σεπτέμβρη) να ανατάξει το διαλυμένο από τις διαδοχικές κυβερνήσεις δημόσιο σύστημα υγείας, ενόψει του αναμενόμενου δεύτερου κύματος της πανδημίας, δεν έκανε τίποτε το ουσιαστικό. Όπως  δεν  έκανε τίποτε το ουσιαστικό για να αυξηθούν τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών στα μεγάλα αστικά κέντρα ή ακόμη δεν έκανε τίποτε για να αποφεύγεται η διασπορά στους χώρους δουλειάς. Στο επίπεδο του νομού δε, είναι γνωστό ότι το οδοντιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου της Λευκάδας παραμένει κλειστό επί σειρά ετών, η δε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ποτέ δε λειτούργησε.

          Οδοντιατρικός Σύλλογος Λευκάδος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *