Τα καλά νέα στις παρυφές της Ημερίδας!

Τα καλά νέα στις παρυφές της Ημερίδας!

Ο Διοικητής του ΓΝΛ κ. Ιωάννης Μποκοβος ενώ λέει τα καλά νέα…

Ο διοικητής του Νοσοκομείου κι ο βουλευτής ήταν οι άγγελοι των καλών ειδήσεων…

***

Κάποιες πολύ καλές εξελίξεις για το Νοσοκομείο Λευκάδας ανακοινώθηκαν χθες, στις παρυφές της Ημερίδας για τον Καρκίνο του Μαστού.

Συγκεκριμένα ο διοικητής του Νοσοκομείου Λευκάδας (πρώτα), στο τέλος της Ημερίδας, γνωστοποίησε ότι ο νέος Οργανισμός του Νοσοκομείου βρίσκεται λίγο πριν την ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται για να ισχύσει, άμεσο αποτέλεσμα του οποίου -μεταξύ άλλων- θα είναι η πρόσληψη δύο κρίσιμων για τον καρκίνο ιατρικών ειδικοτήτων, ενός ογκολόγου και ενός παθολογοανατόμου.

Τα καλά νέα στις παρυφές της Ημερίδας!

Ο Βουλευτής κ. Θανάσης Καββαδας ενώ κάνει τις δικές του αισιόδοξες ανακοινώσεις…

Στην συνέχεια ο βουλευτής πήρε το λόγο για να ανακοινώσει κάποιες επίσης σημαντικές ειδήσεις: Έρχεται οσονούπω στο Νοσοκομείο Λευκάδας ένας μόνιμος παθολόγος -από τις δυο θέσεις που είχαν προκηρυχθεί- και μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου έρχονται 7 μόνιμοι γιατροί, από την προκήρυξη του Μαρτίου των 12 θέσεων. Οι υπόλοιπες τέσσερις θέσεις (απ΄ τις 12) που δυστυχώς προέκυψαν άγονες, εκτός του παθολόγου, ήταν ενός νεφρολόγου και δυο αναισθησιολόγων. Υπήρξε επίσης προκήρυξη για την πρόσληψη τριών ακόμα μονίμων γιατρών, ενώ για το επόμενο διάστημα, υπάρχει η υπόσχεση από το υπουργείο πως θα προκηρυχθούν τρεις ακόμα θέσεις μονίμων επίσης, είπε και ευχήθηκε να υπάρξει ενδιαφέρον από τους γιατρούς για τις θέσεις αυτές, ώστε να στελεχωθεί το Νοσοκομείο Λευκάδας.

Σε ότι αφορά τους νοσηλευτές είπε πως μέχρι σήμερα έχουμε πάρει 61 νοσηλευτές, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό. Ο υπουργός έχει ήδη υπογράψει από τον Ιούλιο για άλλα 31 άτομα που αναμένονται να έρθουν. Οπότε θα μιλάμε για περίπου εκατό άτομα νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό. Με νέα προκήρυξη -που έχει γίνει- θα έρθουν (σε δυο-τρεις μήνες) δυο ακόμη χειριστές για το ακτινολογικό τμήμα, ενώ έχει προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία και σε 5-6 μήνες θα έρθουν επιτέλους στο Νοσοκομείο τα 15 νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, για τα οποία έχουν γίνει επίμονες ενέργειες τόσο από τον ίδιο όσο και από τον διοικητή του Ιδρύματος.

Θα δείτε ένα άλλο Νοσοκομείο“, υποσχέθηκε με βεβαιότητα ο βουλευτής κι επειδή απέχουμε πολύ από τις εκλογές, δεν έχουμε κάποιο λόγο να αμφισβητήσουμε τα λεγόμενά του…  Σε κάθε περίπτωση όμως, ίδωμεν…

Και έκλεισε με ένα γρίφο, ή ένα τελευταίο πολύ καλό -όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος- νέο, το οποίο όμως προς το παρόν δεν είναι ανακοινώσιμο, όπως είπε: “Προσπαθώ πολύ, από τις 10:00 μέχρι τις 13:00 της Παρασκευής που ήμουν στο γραφείο του Υπουργού με τον κ. Τσιόδρα,  γιατί η Λευκάδα ήταν εκτός, για κάτι που θα είναι πολύ καλό αν γίνει, για τους γιατρούς του Νοσοκομείου, για τους νοσηλευτές και για όλο το προσωπικό. Το αποτέλεσμα θα το ξέρω την Τρίτη το βράδυ“, κατέληξε και μας άφησε να αναρωτιόμαστε τι μπορεί να είναι αυτό το πολύ καλό που παλεύει ο βουλευτής και περιμένουμε. Και αν μεν ευδοκιμήσει η προσπάθεια, θα το μάθουμε την Τρίτη, αν όμως παρ΄ελπίδα δεν γίνει, δεν ξεκαθάρισε αν θα μας το πει ή αν θα μείνουμε με την απορία…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *