ΠΕ Λευκάδας: Στήριξη σε 120 οικογένειες και στο Γηροκομείο

ΠΕ Λευκάδας: Στήριξη σε 120 οικογένειες και στο Γηροκομείο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020

Δελτίο Τύπου

Π.Ε. Λευκάδας: Στήριξη σε περισσότερες από 120 οικογένειες και στο Γηροκομείο Λευκάδας με τρόφιμα και υλικά – Ολοκληρώθηκε η τρίτη διανομή της βοήθειας ΤΕΒΑ

 

Περισσότερες από 120 οικογένειες, οικονομικά αδύναμων και ευάλωτων συμπολιτών μας, έλαβαν τρόφιμα και βασικά υλικά διαβίωσης, κατά τη σημερινή (8/10/2020) διανομή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ ΕΒΥΣ) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

 

Πρόκειται για την 3η διανομή βοήθειας ΤΕΒΑ για το 2020, και τη 2η εν μέσω πανδημίας COVID-19, που πραγματοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, από τη στιγμή που η νέα Περιφερειακή Αρχή «ενεργοποίησε» το Πρόγραμμα, αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια παρέμενε αδρανές.

ΠΕ Λευκάδας: Στήριξη σε 120 οικογένειες και στο Γηροκομείο
2020.10.08 @ 3η διανομή τροφίμων & υλικών στους δικαιούχους ΤΕΒΑ από την Π.Ε. Λευκάδας. #ΠΙΝ #Λευκάδα #Κοινωνία #Συνοχή #Πρόνοια #Αλληλεγγύη #ΤΕΒΑ #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων

«Συνειδητά στεκόμαστε δίπλα στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας και στο Γηροκομείο Λευκάδας. Οφείλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλλαν για την επιτυχή ολοκλήρωση και αυτής της διανομής ΤΕΒΑ. Η Περιφερειακή Αρχή έχει τον ‘άνθρωπο’ ως προτεραιότητα και θα συνεχίσει να στηρίζει τις ευάλωτες ομάδες» ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Και αυτή η διανομή έγινε τηρώντας όλα τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, αλλά κυρίως χωρίς περιττή ταλαιπωρία για τους δικαιούχους, αφού αυτοί από την ευρύτερη περιοχή της πόλης της Λευκάδας (Λευκάδα, Φρυνί και Απόλπαινα) προσέρχονταν στο Διοικητήριο κατόπιν τηλεφωνικής ενημέρωσης, ενώ σε όσους διαμένουν εκτός της πόλης της Λευκάδας έγινε κατ’ οίκον διανομή με τα αυτοκίνητα της Π.Ε. Λευκάδας.

 

Μετά την ολοκλήρωση της διανομής, οι αδιάθετες ποσότητες νωπών τροφίμων (κρέας, τυρί, μήλα και λάχανα) προσφέρθηκαν στο Γηροκομείο Λευκάδας, για τη στήριξη αυτής της σημαντικής κοινωνικής δομής που λειτουργεί προς όφελος των γηραιότερων Λευκαδιτών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *