Η Περιφέρεια Ι.Ν. στηρίζει τους πληγέντες από την πανδημία

Η Περιφέρεια Ι.Ν. στηρίζει τους πληγέντες από την πανδημία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Δελτίο Τύπου

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στηρίζει τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 – “Βγήκε” η προδημοσίευση του Προγράμματος για μη επιστρεπτέα επιχορήγηση

 

Αναρτήθηκε η Προδημοσίευση του προγράμματος «Ενίσχυση Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στα Ιόνια Νησιά» του ΕΣΠΑ Ιόνια Νησιά 2014-2020, με όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες για την έγκαιρη προετοιμασία των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών.

 

Μετά την ανακοίνωση της δράσης χθες (23/9/2020) από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με συμμετοχή εκπροσώπων ΜΜΕ από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, σήμερα η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ανήρτησε στην ιστοσελίδα της και στο σύνδεσμο http://www.pepionia.gr/mh_epistreptea/ την Προδημοσίευση της πρόσκλησης.

 

Η δράση αφορά σε ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού Covid-19, με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης. Πιο συγκεκριμένα επιχορηγεί μια επιχείρηση με ποσό ίσο με το 50% των εξόδων του έτους 2019.

 

Το συνολικό ποσό της δράσης ανέρχεται σε 14.000.000 ευρώ, που κατανέμεται αναλογικά ανά τομέα δραστηριότητας ως εξής:

  • ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ – ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ: 20%
  • ΤΡΙΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ (Εμπόριο – Παροχή Υπηρεσιών): 40%
  • ΤΡΙΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ: (Τουρισμός – Εστίαση): 40%

 

Στο κείμενο της Προδημοσίευσης περιλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για την προετοιμασία της αίτησης (δικαιούχοι, κατανομή προϋπολογισμού, κριτήρια, τρόπος καταβολής επιχορήγησης, κλπ.) καθώς και οι επιλέξιμοι ΚΑΔ.

 

Η προκήρυξη της δράσης  θα γίνει εντός του Οκτωβρίου 2020 και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει από 8 έως 31 Οκτωβρίου 2020.

 

Κατεβάστε την Προδημοσίευση του προγράμματος «Ενίσχυση Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στα Ιόνια Νησιά» στο σύνδεσμο: http://www.pepionia.gr/wp-content/uploads/2020/09/DRASI-COVID-PIN-PRODIMOSIEFSI.pdf

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *