Η περιοδεία της υπουργού Πολιτισμού στη Λευκάδα

Η περιοδεία της υπουργού Πολιτισμού στη Λευκάδα

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα (Στυλιανή) Μενδώνη που βρίσκεται σε επίσκεψη εργασίας στον τόπο μας, είναι πτυχιούχος του Κλασσικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας, καθώς επίσης πτυχιούχος αλλά και διδάκτωρ της Σχολής Αρχαιολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου. Γνώστης των θεμάτων του υπουργείου της, αφού εκτός απ΄ τις λαμπρές της σπουδές υπήρξε και δυο φορές Γενική Γραμματέας του (1999-2004 και 2009-2015). Αν και προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ, επελέγη από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και ανέλαβε το υπουργείο Πολιτισμού σαν εξωκοινοβουλευτική υπουργός, κάτι που προκάλεσε την διαγραφή της από το πρώην κόμμα της.

***

Με επίσκεψη και ενημέρωσή της στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας και στον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Ανδρέα Κτενά ξεκίνησε την περιοδεία εργασίας της στην πόλη μας στις 10:30 σήμερα το πρωΐ η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη, συνοδευόμενη από τον βουλευτή κ. Θανάση Καββαδά και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου της.

Στην συνέχεια επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Λευκάδας κ. Χαράλαμπο Καλό, στο γραφείο του οποίου επίσης ενημερώθηκε για τοπικά θέματα της αρμοδιότητάς της. Υπενθυμίζουμε ότι στο πρόγραμμα  της υπουργού προβλέπεται σήμερα, επίσκεψή της στα περισσότερα μνημεία πολιτισμού της πόλης,  όπου σχεδιάζονται ή έχουν  ξεκινήσει εργασίες αναστήλωσης και συντήρησής τους (όπως οι Ναοί  Αγίου Σπυρίδωνα, Αγίου Γεωργίου και Αγίου Μηνά στην πόλη),  στο Μουσείο Άγγελου  Σικελιανού και στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας.

Αύριο (Παρασκευή 28-8-20) θα επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης, το οροπέδιο του Αγίου Δονάτου, την Καρυά, την Μονή της Οδηγήτριας στην Απόλπαινα, την Μονή του Αγίου Γεωργίου στους Σκάρους, την Κόκκινη Εκκλησιά, την Ι. Μ. Φανερωμένης και τον Άγιο Χαράλαμπο Κατωχωρίου, ενώ την επομένη (Σάββατο 298-20) θα επισκεφθεί το πρωί το Αρχαιολογικό Μουσείο  και στην συνέχεια το Αρχαίο Θέατρο, ενώ το μεσημέρι θα αναχωρήσει για το Μεγανήσι..

***

Παρακολουθείστε φωτορεπορτάζ από τις επισκέψεις της υπουργού στον αντιπεριφερειάρχη και στον δήμαρχο:

Η επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού στο Διοικητήριο

Ο αντιπεριφερειάρχης Α. Κτενάς  υποδέχεται την υπουργό και την συνοδεία της έξω από το Διοικητήριο Λευκάδας.

Η επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού στο Διοικητήριο

Μια πρώτη κουβέντα της υπουργού με τον βουλευτή και τον αντιπεριφερειάρχη στο γραφείο του τελευταίου…

***

Η περιοδεία της υπουργού Πολιτισμού στη Λευκάδα

Το τραπέζι εργασίας στο γραφείο του δημάρχου κ. Καλού, που τον βλέπουμε να κάθεται μεταξύ της αντιπροέδρου του Πνευματικού Κέντρου κας Χαράς Σαίτη (ΑΡ) και του συμπατριώτη μας καθηγητή της Νομικής κ. Σπύρου Φλογαίτη (ΔΕ).

Η επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού στο Διοικητήριο

Τοπικής προέλευσης δώρα εν αναμονή, που προφανώς προορίζονται για την υψηλή επισκέπτρια…

(Σημείωση Σύνταξης: Ζητάμε συγνώμη που αφαιρέσαμε κάποιες από τις φωτογραφίες που είχαμε αναρτήσει αρχικά, κατόπιν επιθυμίας κάποιων εκ των εικονιζομένων…)

***

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *