ΠΕ Λευκάδας: Στο ΕΣΠΑ ο Άγ. Χαράλαμπος Κατωχωρίου

ΠΕ Λευκάδας: Στο ΕΣΠΑ ο Άγ. Χαράλαμπος Κατωχωρίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

Δελτίο Τύπου

Π.Ε. Λευκάδας: Στο ΕΣΠΑ ο Ι.Ν. Αγ. Χαραλάμπους Κατωχωρίου με 250.000 ευρώ

 

Και ο σεισμόπληκτος από το 2015 Άγιος Χαράμπος Κατωχωρίου εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων με απόφαση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσας – Τσαγκαροπούλου, που υπογράφηκε την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020.

 

Το έργο «Στερέωση και Αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους στο Κατωχώρι Λευκάδας», με Κωδικό ΟΠΣ 5056594, θα χρηματοδοτηθεί από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» (ΕΣΠΑ) με συνολικό προϋπολογισμό 250.000 ευρώ για την αποκατάσταση της στατικής τους επάρκειας, τη συντήρηση τοιχογραφιών και τέμπλων, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, την τοποθέτηση ενημερωτικής πινακίδας και με στοιχεία Braille, και την παραγωγή ενημερωτικού εντύπου.

 

«Άλλο ένα έργο ΕΣΠΑ που αυτή τη φορά στοχεύει στο να αποκατασταθεί και να αποδοθεί επιτέλους στους κατοίκους, αλλά και στους επισκέπτες, ο Αγ. Χαράλαμπος Κατωχωρίου, που είχε πληγεί από το σεισμό του 2015. Για εμάς αποτελεί προτεραιότητα η προστασία, η διατήρηση και η ανάδειξη της εκκλησιαστικής παράδοσης και αρχιτεκτονικής του νησιού μας και η ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού» ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *