Σύσκεψη αρχών και φορέων στην ΠΕ Λευκάδας

Σύσκεψη αρχών και φορέων στην ΠΕ Λευκάδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 17 Ιουλίου 2020

Δελτίο Τύπου

Ανδρέας Κτενάς: «Η Λευκάδα είναι ένα ασφαλές νησί. Υπάρχει συντονισμός ενεργειών» – Σύσκεψη Αρχών και Φορέων στην Π.Ε. Λευκάδας

 

Η επιχειρησιακή ετοιμότητα, ο καλός συντονισμός και η αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή των Πρωτοκόλλων Διαχείρισης κρουσμάτων COVID-19 διαπιστώθηκε στη σημερινή (17/7/2020) σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, του Νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ.

 

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε όλο το σχέδιο διαχείρισης κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί, όπως εφαρμόστηκε στις πρόσφατες περιπτώσεις, από την ανίχνευση και αξιολόγηση των συμβάντων, έως την απομόνωσή τους και τη μεταφορά τους στις κατάλληλες δομές.

 

«Υπήρξαν κάποια κρούσματα, τα οποία διαχειριστήκαμε σωστά, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Η άψογη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων που υπήρξε, είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο που αποδεικνύει ότι είμαστε πανέτοιμοι να δεχθούμε τουρίστες και ότι η Λευκάδα είναι ένα ασφαλές νησί» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας.

 

Επίσης κατά τη συνάντηση τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος των επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού, τόσο στον περιορισμό της μετάδοσης του ιού στην κοινότητα, όσο και στον εντοπισμό και τη διαχείριση των κρουσμάτων κατά τα πρώτα στάδια.

 

«Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο της τουριστικής περιόδου και της οικονομίας μας. Πρέπει να συνεχίσουμε, με συλλογική και ατομική ευθύνη να τηρούμε πιστά τα συνιστώμενα μέτρα προφύλαξης και υγειονομικά πρωτόκολλα. Η σωστή τήρησή τους από όλους μας είναι κάτι που θα αποτελεί ισχυρό πλεονέκτημά μας, τώρα που το νησί μας έχει μπει στη μεγάλη μάχη της πραγματικής οικονομίας και του τουρισμού» επισήμανε ο κ. Κτενάς.

 

Στη συνεδρίαση, εκτός του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέας Κτενά, συμμετείχαν και οι: Κωνσταντίνος Γαβρίλης (Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας), Χριστοφάνης Σιώζος (Υποιευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας), Θεόδωρος Βαρδής (Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας), Δημήτρης Κατωπόδης (Λιμεναρχείο Λευκάδας), Ιωάννης Μπάκαβος (Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας), Παρθένης Καράμπαλης (ΕΚΑΒ Λευκάδας), καθώς και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Λευκάδας Αντώνης Θεοχάρης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *