Το Λιμενικό Ταμείο για τις διαγραμμίσεις στην Σικελιανού

Το Λιμενικό Ταμείο για τις διαγραμμίσεις στην Σικελιανού

[Με ανακοίνωση που έστειλε η ηγεσία του Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας προς τα (περισσότερα) τοπικά ΜΜΕ εξηγεί γιατί προέβη στις γνωστές κίτρινες διαγραμμίσεις που κοσμούν τελευταία την πολύπαθη Βόρεια παραλία της Σικελιανού.  Όμως είτε επειδή έχουν προσχωρήσει κι αυτοί στην βολική θεωρία των “δημοσιογράφων” (με εισαγωγικά) που πρέπει να φιμωθούν, την οποία όλο και περισσότερο προωθούν τελευταία οι διάφοροι “πονεμένοι” από την κριτική μας, συνεπικουρούμενοι από τους γνωστούς τοπικούς ομόκεντρους επικοινωνιακούς κύκλους, είτε επειδή θέλουν να μας “τιμωρήσουν” προσωπικά που προβάλλοντας τα λάθη και τις παραλείψεις τους ενίοτε τους στεναχωρούμε, ξέχασαν να την στείλουν και στο ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ!

Αντιπαρερχόμαστε αυτή την “προσβολή” και επειδή θεωρούμε πως η ανακοίνωση έχει αξία της στην σφαιρική ενημέρωση των δημοτών -που είναι και το πρώτο ζητούμενο για μας-  την “δανειστήκαμε” και την δημοσιεύουμε.

Υ.Γ: Εξυπακούεται βέβαια πως δεν πτοούμαστε από τέτοιους αποκλεισμούς κι ότι εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε κατά συνείδηση αυτό που κάνουμε…]

***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στην οδό Άγγελου Σικελιανού το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας με απόφασή του καθόρισε τη χρήση του καταστρώματος της οδού, διαχωρίζοντας τα τμήματα της οδού, που τα καταστήματα θα αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα για την εξυπηρέτηση των πελατών τους, από τα τμήματα που θα εξυπηρετήσουν τον περίπατο των πολιτών και την διέλευση των αυτοκινήτων έκτακτης ανάγκης.

Έτσι όρισε ζώνη 1,50 μ. από την άκρη της θάλασσας ελεύθερη για την χρήση πεζών και ζώνη 4,00 μ. για τη βόλτα του κόσμου και τη διέλευση αυτοκινήτων έκτακτης ανάγκης, όπως προβλέπεται από τη Νομοθεσία. Συγχρόνως με την διευθέτηση αυτή η μία σειρά τραπεζοκαθισμάτων που προβλέπονταν δίπλα στη θάλασσα διπλασιάζεται και οι δύο πλέον σειρές τοποθετούνται σε απόσταση 1,50 μ. από την θάλασσα, παίρνοντας και επί πλέον χώρο για να διατηρούνται οι αποστάσεις που προβλέπονται από τις υγειονομικές διατάξεις λόγω CONID 19 ενώ δίνονται ακόμη δύο ακόμη σειρές τραπεζοκαθισμάτων προς την πλευρά των καταστημάτων. Σημειώνεται πως στη πλευρά των καταστημάτων δεν είχε δοθεί ποτέ άδεια τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων. Συνολικά τα καταστήματα αναπτύσσουν δύο σειρές προς την πλευρά της θάλασσας από μία που είχαν και δύο επί πλέον σειρές στην πλευρά των καταστημάτων, δηλαδή ουσιαστικά θα έχουν τριπλάσιο χώρο από τον χώρο που νόμιμα μέχρι σήμερα αξιοποιούσαν για την εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Όλα τα παραπάνω συζητήθηκαν σε συγκέντρωση που έγινε στο Δημαρχείο, παρουσία και του Δημάρχου, και συμμετείχαν όλοι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, οι οποίοι και συμφώνησαν με την παραπάνω διευθέτηση. H διευθέτηση αυτή ισχύει από τις 6:00 το απόγευμα μέχρι τις 6:00 το πρωί που η οδός Άγγελου Σικελιανού είναι πεζόδρομος.

Το Λιμενικό Ταμείο υλοποιώντας την παραπάνω απόφασή του, που πάρθηκε ύστερα και από την σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων, διαγράμμισε τον χώρο ώστε να είναι εμφανής η περιοχή που θα κινούνται οι πεζοί και τα αυτοκίνητα έκτακτης ανάγκης, και η περιοχή που θα αναπτυχθούν τα τραπεζοκαθίσματα ώστε να αποφεύγεται ο επικίνδυνος συνωστισμός, ειδικά σήμερα που τα αυξημένα μέτρα προστασίας πρέπει να τηρούνται.

Πιστεύουμε ότι όλοι θα συμβάλλουν στην τήρηση της απόφασης του Λιμενικού Ταμείου, που είναι και απολύτως ισορροπημένη και προς όφελος όλων, καταστημάτων και πεζών. Σε κάθε περίπτωση μπαίνει μια τάξη, περιορίζεται η αυθαίρετη κατάληψη κοινοχρήστου χώρου, εξυπηρετούνται καλύτερα τα καταστήματα και κυρίως διασφαλίζεται επαρκής χώρος για την βόλτα του κόσμου στη παραλία και την διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης. Τονίζεται πως το Λιμενικό Ταμείο είναι αποφασισμένο να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση της απόφασης.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδος

Σπύρος Καρβούνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *