Το επεισοδιακό φινάλε του Δημοτικού Συμβουλίου

Το επεισοδιακό φινάλε του Δημοτικού Συμβουλίου

Οι εντάσεις περίσσεψαν γενικώς στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Και το κερασάκι σ΄ αυτές, με το οποίο και τελείωσε η συνεδρίαση, ήταν ένας τρικούβερτος καυγάς μεταξύ του αντιδημάρχου Ευτύχιου Ζουριδάκη και του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλέξανδρου Βερροιώτη, για ένα θέμα μάλιστα, που κανείς δεν περίμενε πως θα μπορούσε να πυροδοτήσει εντάσεις.

Το υπό συζήτηση θέμα ήταν αυτό που είχε ξεμείνει τελευταίο, για “Απόφαση Δ.Σ. για παράταση μισθωμάτων των χώρων στάθμευσης οχημάτων, στην Δ.Ε. Ελλομένου” με εισηγητή τον εντεταλμένο σύμβουλο Νίκο Τυπάλδο και αφορούσε δυο πάρκινγκ που έχει νοικιάσει ο δήμος στο Νυδρί, εκ των οποίων στο ένα που είναι στον περιφερειακό σταθμεύουν τα μηχανήματα, τα απορριμματοφόρα κ.τ.λ. οχήματα του Δήμου, ενώ το άλλο που  είναι εντός του οικισμού είναι ελεύθερο για κατοίκους και επισκέπτες.

Ο κ. Τυπάλδος όμως έπρεπε να φύγει και συμφωνήθηκε να αντικατασταθεί σαν εισηγητής από τον αντιδήμαρχο κ.  Ζουριδάκη.

Αυτό ήταν το πρώτο λάθος. Όχι γιατί ο κ. Ζουριδάκης είναι ακατάλληλος για εισηγητής, αλλά γιατί πρώτον τυχαίνει να είναι μόνιμος κάτοικος Νυδριού και δεύτερον γιατί μέχρι τότε θεωρούνταν σαν ο ιδιοκτήτης-επιχειρηματίας των δύο (εκ των τεσσάρων συνολικά) ιδιωτικών πάρκινγκ που λειτουργούν στο Νυδρί.  (Αργότερα, κατά την διάρκεια του καυγά, ο ίδιος ο κ. Ζουριδάκης διευκρίνισε ότι τα δυο αυτά πάρκινγκ είναι του γιού του).

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να πούμε ότι μέχρι πριν από λίγα χρόνια και πριν δημιουργηθούν τα πάρκινγκ του υιού Ζουριδάκη, όλα τα πάρκινγκ του Νυδριού ήταν νοικιασμένα από τον δήμο και διατίθετο δωρεάν για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Μετά την λειτουργία των ιδιωτικών πάρκινγκ όμως, όλως περιέργως γέμισε το Νυδρί και το Μ. Αυλάκι πινακίδες που απαγορεύουν την στάθμευση, με φυσική συνέπεια να αυξηθούν κατακόρυφα οι κλήσεις που κόβει η τροχαία, αφού οι δημότες συνεχίζουν να παρκάρουν εκεί που είχαν συνηθίσει από πριν.

Έχοντας αυτά υπ΄ όψη του ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλέξανδρος Βερροιώτης και με δεδομένη την σταθερά φιλολαϊκή θέση της συγκεκριμένης παράταξης, εξέθεσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος να σταθμεύσει και με δεδομένο πως το Νυδρί και το Μεγάλο Αυλάκι είναι οι μοναδικοί οικισμοί του Δήμου Λευκάδας στους οποίους κάτοικοι και επισκέπτες πρέπει να πληρώνουν για πάρκινγκ, έθεσε το ζήτημα λέγοντας μεταξύ άλλων:

Το επεισοδιακό φινάλε του Δημοτικού Συμβουλίου

“Εκπλήσσομαι γιατί μιλάμε για το Νυδρί που έχει τόσο κόσμο, φιλοξενεί χιλιάδες κόσμο όλο το καλοκαίρι, βεβαίως τώρα έχουμε λιγότερο κόσμο λόγω της πανδημίας, όμως δεν μπορεί να μην υπάρχει χώρος στάθμευσης στο Νυδρί για τους τουρίστες και για τους ντόπιους, που εάν δείτε με την ανάπλαση του Νυδρίου έχουν μικρύνει οι δρόμοι και στην έναρξη και στο τέλος των οικισμών με τα αυτοκίνητα να δημιουργούν τεράστια ουρά και να μην μπορεί να περάσει κανένας. Και όλοι μας ρωτάνε, πού μπορούν να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους και εμείς τους απαντάμε πουθενά, γιατί ο δήμος δεν έχει μεριμνήσει για σας που επισκέπτεσθε το μέρος να αφήσετε κάπου το αυτοκίνητό σας. Χρειάζονται τρία δημοτικά πάρκινγκ, ένα στην αρχή, ένα στη μέση και ένα στο τέλος του χωριού, ώστε να παρκάρει άφοβα ο κόσμος το αυτοκίνητό του και να κάνει τη βόλτα του κι εδώ ζητάνε την μίσθωση ενός, που είναι μόνο για τα οχήματα του δήμου και το δεύτερο να παρκάρει όποιος θέλει και να του στέλνουν τον κόσμο πάνω στους δρόμους για να τους γράφει καθημερινά η τροχαία.”

Το επεισοδιακό φινάλε του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο κ. Ζουριδάκης έσπευσε να του απαντήσει, όχι σαν εισηγητής αλλά σαν ιδιώτης, όπως είπε, που η θέση του είναι λεπτή καθότι ο γιός του έχει δυο πάρκινγκ. Όμως δεν υπάρχει πρόβλημα στάθμευσης στην περιοχή, έχει 700 θέσεις  υποστήριξε κι ότι μπορεί να πληρώνεις στα υπάρχοντα (ιδιωτικά) πάρκινγκ, αλλά προσφέρουν υπηρεσίες. Αυτό ήταν το δεύτερο (αχρείαστο) λάθος, που ηλέκτρισε ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα κι άρχισαν τα μπουμπουνητά!

Ενισχύθηκαν λοιπόν οι αντεγκλήσεις, ενώ ο πρόεδρος μάταια προσπαθούσε να επιβάλει την τάξη και να πέσουν οι τόνοι.

Ο δυναμικός Σύμβουλος, που είναι και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, εμφανώς εκνευρισμένος, διευκρίνισε πως μιλάει για την έλλειψη δημοτικών πάρκινγκ που θα είναι δωρεάν για τους δημότες και όχι για τα ιδιωτικά που είναι επιχειρήσεις επί πληρωμή. “Ακόμα κι ένα υπόγειο πάρκινγκ 1.500 θέσεων να έφτιαχνα εγώ,” είπε” πάλι δεν θα καλύπτονταν το θέμα του ελεύθερου πάρκινγκ για τους πολίτες. Έχετε πιάσει λάθος το ζήτημα, εγώ έκανα λόγο για δημοτικά πάρκινγκ”.

Ο κ. Ζουριδάκης έδειξε θιγμένος(;) και παίρνοντας τον λόγο εν μέσω αντεγκλήσεων είπε: “Στο 2020 που ζούμε απαγορεύεται η ιδιωτική πρωτοβουλία, είναι νόμος του ΚΚΕ αυτός!”

Αυτό ήταν το τρίτο και χειρότερο λάθος. Διότι όπως είναι γνωστό, τα στελέχη του συγκεκριμένου  κόμματος με τα πλέον αφοσιωμένα μέλη, μπορεί ίσως να τους βρίσεις προσωπικά και να το ανεχθούν, αν όμως καταφερθείς κατά του κόμματος τότε είναι βέβαιο πως έμπλεξες. Μαχητικός και ψημένος λοιπόν στους αγώνες ο Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, που σημειωτέον είναι και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας -Βόνιτσας, επιτέθηκε φραστικά στον αντιδήμαρχο απαιτώντας έντονα να ανακαλέσει. Εκείνος αρνούνταν και η ένταση μεγάλωνε, χωρίς ο πρόεδρος, παρά τις προσπάθειές του να καταφέρει να επιβάλει την τάξη.

Το επεισοδιακό φινάλε του Δημοτικού Συμβουλίου

Κάπου εκεί κι ενώ η ένταση χτυπούσε κόκκινο, επενέβη ο επικεφαλής του “Διαύλου” κ. Κώστας Γληγόρης προκειμένου να εξομαλύνει -υποτίθεται- τα πράγματα, αλλά μάλλον κάρφωσε τελικά τον αντιδήμαρχο, λέγοντας: “Είσαστε και υποψήφιος δήμαρχος με το ΚΚΕ και δεν πρέπει να τα λέτε αυτά”.

Οι διενέξεις εκατέρωθεν συνεχίστηκαν με τον κ. Βερροιώτη να ωρύεται επιμένοντας να ανακαλέσει ο κ. Ζουριδάκης και λέγοντας πως είναι απαράδεκτο να διαφημίζει τα πάρκινγκ του από το Δημοτικό Συμβούλιο και με τον αντιδήμαρχο να αρνείται να ανακαλέσει και να επιμένει πως δεν υπάρχει πρόβλημα πάρκινγκ στο Νυδρί γι αυτό και το ζηλεύουν τα άλλα μέρη όπως η Βασιλική, ο Άγιος Νικήτας κ.λ.π.!…

Το αξιοπερίεργο δε είναι, πως κατά τον μεγάλο χαμό, επενέβη και η “έδρα!” που τελικά έκανε και την μεγαλύτερη φασαρία! Και δεν εννοούμε το προεδρείο αλλά βαθμοφόρο της δημοτικής Αρχής που κάθονταν παραδίπλα και που εντελώς αυθαίρετα αποφάσισε να υποκαταστήσει τον πρόεδρο, εγκαλώντας κατ΄ επανάληψη στην τάξη τον δημοτικό Σύμβουλο!

Και μη χειρότερα δηλαδή…

Ευτυχώς, κάπου εκεί τελείωσε η επεισοδιακή αυτή συνεδρίαση, οπότε αναγκαστικά τελείωσε και η ένταση…

 

 

Σχολιάστε

  1. Τελικα επειδη δεν μαθαμε τα πηρε τα 15000 ευρω το παλικαρι ξερετε ο κολλητος του Δημαρχου για να το παιξει φωτογραφος??
    Ξεφτιλιστηκανε τελειως και ειδικοτερα οταν πηγαν να το μπαλωσουνε στο δημοτικο συμβουλιο τα κανανε χειροτερα.
    Τραβατε τωρα ρε κακομοιρηδες στα χωρια να μαζεψετε στις συνταξεις των συνταξιουχων για να πληρωσετε τους κολαουζους που μαζευονται μεσα στο Δημαρχειο και το παιζουν καλλιτεχνες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *