Συνάντηση της Περιφερειάρχου με τον υπουργό Τουρισμού

       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                      

   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

     ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                              

 

Συνάντηση της Περιφερειάρχου με τον υπουργό Τουρισμού

 

Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου προς Υπουργό Τουρισμού: “Μεγάλη η σημασία των Ιονίων Νήσων για την τουριστική τόνωση της χώρας”

Συνάντηση εργασίας είχε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τους συνεργάτες του.

 

Η Περιφερειάρχης παρουσίασε την κατάσταση αναμονής όλων των τουριστικών παραγόντων στα Ιόνια Νησιά για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης από το εξωτερικό,

και το θετικό κλίμα προετοιμασίας.

 

Ο Υπουργός ενημέρωσε την Περιφερειάρχη ότι την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστεί το video με τα κεντρικά μηνύματα για την τουριστική προβολή της χώρας όπου θα μπορεί να συμπληρωθεί με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε Περιφέρειας.

 

Συζήτησαν για τις πολύπλοκες συνθήκες που συνεπάγεται η εφαρμογή των πρωτοκόλλων υγιεινής και η πιστοποίηση καταλυμμάτων και χώρων εστίασης καθώς και των ξενοδοχείων “καραντίνας”.

 

Η Περιφερειάρχης ζήτησε διευκρινήσεις για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και ιδιαίτερα για τον ρόλο της Περιφέρειας στον τομέα των υγειονομικών ελέγχων και την σχετική εκπαίδευση του προσωπικού που θα διενεργεί τους ελέγχους.

 

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Υπουργό για τα προτεινόμενα προγράμματα της Περιφέρειας προς την ενίσχυση μέσω ΕΣΠΑ των επιχειρήσεων για προμήθεια ειδικού

εξοπλισμού σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα καθώς και ειδικής εκπαίδευσης του

προσωπικού των επιχειρήσεων.

 

Η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου ζήτησε από τον Υπουργό ιδιαίτερη μέριμνα για τα Ιόνια Νησιά λόγω του ότι έχουν ήδη υποστεί την κρίση της Thomas Cook, και σήμερα βρίσκονται σε δυσμενή θέση λόγω της δυσκολίας επισκεψιμότητας από την Μεγάλη Βρετανία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *