Προετοιμασία Πολιτικής Προστασίας στα Ιόνια Νησιά

Προετοιμασία Πολιτικής Προστασίας στα Ιόνια Νησιά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ

Τηλ.: 26613.61572                                                                                                 19-05-2020

email: press2@pin.gov.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προετοιμασία της Πολιτικής Προστασίας στα Ιόνια Νησιά ενόψει κινδύνων της καλοκαιρινής περιόδου

 

Με εντολή της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου συγκαλούνται τα Συντονιστικά Όργανα της Πολιτικής Προστασίας σε όλα τα νησιά ενόψει της προετοιμασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών και άλλων επικίνδυνων καταστάσεων για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών σε κάθε νησί και με κάθε τρόπο.

Προετοιμασία Πολιτικής Προστασίας στα Ιόνια Νησιά

Η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και συζήτησαν  για την εξέλιξη των προστατευτικών μέτρων απέναντι στην πανδημία COVID – 19 αλλά και τα σχέδια Δράσης Πολιτικής Προστασίας που προετοιμάζουν  οι Περιφερειακές Ενότητες σύμφωνα  με το κυβερνητικό πρόγραμμα.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε επίσης τον Υφυπουργό για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές περιοχές, ακόμη περισσότερο τα μικρά νησιά και ζήτησε ειδικά μέσα επικοινωνίας και ταχείας παρέμβασης, όπως απαιτούν οι ιδιαίτερες συνθήκες τους.

Ο Υφυπουργός υποσχέθηκε στην Περιφερειάρχη ότι θα επισκεφθεί τα Ιόνια νησιά για να έχει προσωπική γνώμη στον σχεδιασμό του ολοκληρωμένου προγράμματος πολιτικής προστασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *