Χρηματική δωρεά στον Δήμο από Κίνα για τον κορονοϊό…

Χρηματική δωρεά στον Δήμο για τον κορονοϊό…

Λευκάδα  6-4-2020

Χρηματική δωρεά στο Δήμο Λευκάδας από την Maritime Silk Road Society (MSRS) για την αντιμετώπιση του Covid-19

Σε μια κίνηση αλληλεγγύης και φιλίας προχώρησε την περασμένη εβδομάδα η Maritime Silk Road Society, μη κερδοσκοπική οργάνωση που εδρεύει στο Χονγκ-Κόνγκ, προς το Δήμο Λευκάδας προσφέροντας το ποσό των 2,000€ για την κάλυψη αναγκών που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του Covid-19 στη Λευκάδα.

Η Maritime Silk Road Society ιδρύθηκε το 2015 με σκοπό να  υποστηρίξει και να συμπληρώσει την “Πρωτοβουλία Belt and Road (Ένας δρόμος-Μία Ζώνη) ” της Κίνας και να βοηθήσει το Χονγκ Κονγκ να επωφεληθεί πλήρως από αυτήν, αξιοποιώντας τις ισχυρές επιχειρηματικές, πολιτιστικές και διαπροσωπικές σχέσεις της πόλης με όλους τους σταθμούς κατά μήκος του θαλάσσιου δρόμου του μεταξιού.

Εκπρόσωποι της Maritime Silk Road Society με επικεφαλής την κα Regina Ip, Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Εταιρείας,  επισκέφθηκαν τη Λευκάδα τον Ιούλιο του 2017 σε μια προσπάθεια ανεύρεσης τρόπων συνεργασίας με αφορμή την πρόσφατη τότε αδελφοποίηση του Δήμου Λευκάδας με το Δήμο της Zhoushan.

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας πρότεινε τότε στην Εταιρεία την πιλοτική λειτουργία ενός μικρού σχολείου εκμάθησης της κινέζικης γλώσσας. Το σχολείο το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την  Maritime Silk Road Society λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία τον Ιούλιο του 2018 και κατόπιν από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2019 προσφέροντας μαθήματα κινέζικης γλώσσας σε παιδιά, νέους αλλά και ενήλικες.

Η Maritime Silk Road Society μαζί με τη χρηματική δωρεά που προσέφερε στο Δήμο Λευκάδας εξέφρασε την επιθυμία της για συνέχιση της συνεργασίας και σε άλλους τομείς μέσα από πρωτότυπες δράσεις μετά το τέλος της πανδημίας .

Regina Ip

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *