Δ. Σ.: Το διακοσάρι του δημάρχου κέρδισε το κατοστάρικο των τοπικών!

1

Κομβικό σημείο που κυριάρχησε στην συνεδρίαση του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν ο καθορισμός του τέλους σύνδεσης για τους δημότες της Δημοτικής Ενότητας Ελλομένου, προκειμένου αυτοί να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης και κατ΄επέκταση με τον Βιολογικό Σταθμό επεξεργασίας των λυμμάτων. Αυτός ήταν κι ο λόγος άλλωστε που η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ήταν σχεδόν γεμάτη -και με αρκετούς ορθίους μάλιστα- για πρώτη φορά κατά την παρούσα δημαρχιακή περίοδο.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις των τοπικών συμβουλίων, των κατοίκων αλλά και πέντε δημοτικών συμβούλων του πρώην Δήμου Ελλομένου, (τριών της πλειοψηφίας, μεταξύ των οποίων κι ο αντιδήμαρχος) και δυο της αντιπολίτευσης, που προηγήθηκαν τις προηγούμενες μέρες, ο δήμαρχος -που θυμίζουμε πως η παράταξή του είχε ψηφίσει το εξακοσάρι σαν αντιπολίτευση στην προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης της απελθούσης δημοτικής Αρχής- αναγκάστηκε τώρα να αποσύρει το υπέρογκο αυτό ποσόν και αποπειράθηκε να το αντικαταστήσει με ένα διακοσάρι τελικά, κι αυτό με δόσεις!

Στην πρόθεσή του όμως αυτή, αντιτάχθηκε η δημοτική κοινότητα Ελλομένου, η οποία ομόφωνα αντιπρότεινε σαν τέλος σύνδεσης το ποσό των εκατό ευρώ, πράγμα που κατέθεσαν μιλώντας και στην χθεσινή συνεδρίαση οι παρευρισκόμενοι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Νυδρίου, Νεοχωρίου, Βλυχού και Χαραδιατίκων.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σπύρος Μαργέλης στην τοποθέτησή του είπε πως σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις  το ποσό των 80 ευρώ ανά σύνδεση θα ήταν αρκετό για να καλυφθεί αυτή η μη επιλέξιμη απ΄την χρηματοδότηση δαπάνη, όμως επειδή το ποσόν βρίσκεται πολύ κοντά στο κατοστάρικο που πρότειναν οι τοπικοί, είπε πως η παράταξή του στηρίζει την πρότασή τους για εκατό ευρώ ανά σύνδεση.

Το ίδιο σε γενικές γραμμές υποστήριξε κι ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βασίλης Αραβανής, ενώ με την ίδια πρόταση συντάχθηκαν με παρέμβασή τους ο αντιδήμαρχος Ελλομένου Πάνος Γαζής κι ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος δημοσίων σχέσεων της πλειοψηφίας Ηλίας Κοντογιώργης. Η Δήμητρα Σταματέλου κατέθεσε την δική της πρόταση για δωρεάν σύνδεση και ο ΓληγΚώστας όρης εξήγησε ότι θα ψηφίσει λευκό! Λίγο πριν την ψηφοφορία μάλιστα, κατέθεσε και ο  Θανάσης Καββαδάς δική του πρόταση!

Με την κατάθεση των δυο επιπλέον προτάσεων βέβαια, (του ΚΚΕ και του Θ. Καββαδά), έγινε σαφές πως πλέον εξανεμίστηκαν οι όποιες ελπίδες υπήρχαν να επικρατήσει το κατοστάρικο κι αυτό ήταν που δημιούργησε μια δυσφορία και έντονη μουρμούρα στο ακροατήριο, ενώ κάποιοι χαρακτήρισαν προβοκατόρικες τις τελευταίες προτάσεις, λέγοντας πως “τελικά ρίχνουν νερό στο μύλο του δημάρχου”…

Στην ψηφοφορία που επακολούθησε η πρόταση του δημάρχου για το διακοσάρι επικράτησε με 16 θετικές ψήφους -όλες από την παράταξη της πλειοψηφίας- ενώ η πρόταση των τοπικών για το κατοστάρικο πήρε τις πέντε ψήφους από την παράταξη Μαργέλη, τρεις ψήφους από την παράταξη Αραβανή (όλους δηλαδή πλην Καββαδά) και τρεις απ΄ την παράταξη της πλειοψηφίας (του Π. Γαζή, του Η. Κοντογεώργη και του Β. Θερμού), σύνολο 11. Η πρόταση της Δήμητρας Σταματέλου όπως και εκείνη του Θανάση Καββαδά πήραν από μια –τη δική τους- ψήφο, ενώ ο Κώστας Γληγόρης ψήφισε λευκό! Έτσι πέρασε η δημαρχιακή άποψη ή αλλιώς το διακοσάρι επικράτησε στο κατοστάρικο σύμφωνα και με τον τίτλο…

Δεδομένων των 32 θεμάτων, η συνεδρίαση συνεχίστηκε μέχρι τις πρωϊνές ώρες, πλην όμως με το πέρας της προηγούμενης ψηφοφορίας έφυγαν σχεδόν όλοι οι (πολλοί) τοπικοί σύμβουλοι, ακροατές και δημοσιογράφοι κι απέμειναν οι αιρετοί του συμβουλίου  να διασταυρώνουν συχνά τα ξίφη τους….

ΝΙΚΟΣ ΓΑΖΗΣ

Ακολουθούν στιγμιότυπα (εντός και εκτός) του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *