Μεγαλειώδης η μαθητική κινητοποίηση για τα απορρίμματα

Μεγαλειώδης η μαθητική κινητοποίηση για την χωματερή

Με μια μεγάλη και δυναμική κινητοποίηση διαδήλωσαν σήμερα το μεσημέρι οι μαθητές των σχολείων μέσης εκπαίδευσης της Λευκάδας κατά της ύπαρξης της χωματερής κοντά στα σχολεία τους και του γνωστού οξυμένου προβλήματος των απορριμμάτων γενικότερα. Στην κινητοποίηση που αποφασίστηκε από τα δεκαπενταμελή μαθητικά συμβούλια όλων των σχολείων Μ.Ε. της πόλης, συμμετείχαν το 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο, το Μουσικό Σχολείο, το ΕΠΑΛ, το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Λευκάδας, ενώ πρέπει να πούμε, πως τα τέσσερα πρώτα απ΄ αυτά τα σχολεία ζούνε πολύ δύσκολες μέρες απ΄ την ανυπόφορη οσμή των σκουπιδιών, αφού γειτνιάζουν με την χωματερή.

Δίπλα στους μαθητές βρέθηκαν και πολλοί καθηγητές τους, αφού τόσο η ΕΛΜΕ Λευκάδας όσο και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Λευκάδας “Άγγελος Σικελιανός” κήρυξαν τρίωρη και δίωρη στάση εργασίας αντίστοιχα κατά την ώρα της διαδήλωσης, ενώ την κινητοποίηση στήριξαν φορείς και σύλλογοι της Λευκάδας.

Μεγαλειώδης η μαθητική κινητοποίηση για την χωματερή

Μεγαλειώδης η μαθητική κινητοποίηση για την χωματερή

Η πορεία ξεκίνησε μαζική και με παλμό και έχοντας στην κεφαλή της την Μπαντίνα του Μουσικού Σχολείου που έπαιζε μουσική, πέρασε απ΄ τον πεζόδρομο της  κεντρικής Αγοράς και κατέληξε στο Διοικητήριο Λευκάδας, ανεμίζοντας μαύρες σημαίες και  κρατώντας πανώ και πλακάτ με ευρηματικά ομολογουμένως συνθήματα.

Φθάνοντας έξω από το Διοικητήριο διαδήλωσαν για αρκετή ώρα, ενώ αντιπροσωπεία τους παρέδωσε ψήφισμα στον αντιδήμαρχο   και αναπληρωτή του δημάρχου Γιάννη Λιβιτσάνο και στον εντεταλμένο σύμβουλο Νίκο Τυπάλδο, καθόσον ο δήμαρχος απουσίαζε για υπηρεσιακούς λόγους στην Κέρκυρα.

Μεγαλειώδης η μαθητική κινητοποίηση για την χωματερή

Μεγαλειώδης η μαθητική κινητοποίηση για την χωματερή

Μπράβο στους μαθητές που μετά από τόση ατελέσφορη υπομονή όλων μας, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και απαιτούν εδώ και τώρα λύση του προβλήματος των απορριμμάτων, με την άμεση απομάκρυνση των σκουπιδιών απ΄ την αυλή τους και με την σύγχρονη διαχείρισή τους (ανακύκλωση κ.λ.π.)

Φωτογραφίες: Φίλιππος Κολυβάς (Kolivas.de)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *